Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

To be a bitch or not to be?

Αναρτήθηκε από Γιώτα Παπαδημακοπούλου στις 7:16 μ.μ.
Από τα εφηβικά μου κι όλας χρόνια, αν ρωτούσατε τους οικείους μου, θα σας έλεγαν ότι είμαι ρεαλίστρια μέχρι αηδίας. Οι μισοί από αυτούς το θεωρούν τεράστιο προτέρημα, οι άλλοι μισοί πάλι, τεράστιο μειονέκτημα. Προσωπικά πιστεύω ότι η αντίληψη του καθενός πάνω στο θέμα, έχει να κάνει με το προσωπικό του attitude. 

Δεν ξέρω πόσοι από εσάς έβλεπαν "S1ngles" στο Mega, αλλά εγώ ήμουν -κι εξακολουθώ αν είμαι- μεγάλη fan. Και μην ρωτήσετε ποιο είναι το alter ego μου από την εν λόγω σειρά... φυσικά και είναι η Ράνια και όχι μόνο γιατί έχουμε το ίδιο παλαβό μαλλί αλλά γιατί, επί της ουσίας, έχουμε πολλές κοινές αντιλήψεις γύρω από την ζωή, την φιλία, τον έρωτα. Και μπορεί η Ράνια να ήταν ουσιαστικά η 'κακιά' και η 'μυστήρια' της παρέας ωστόσο, ήταν κατά βάθος, η πιο ισορροπημένη και συγκροτημένη απ' όλους.


Δεν είναι λίγοι εκείνοι που κατά βάση με θεωρούν "σκύλα", χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι το θεωρούν κακό. Αλλά τελικά, τι σημαίνει να είσαι "σκύλα;" Αυτό είναι ένα ερώτημα που σηκώνει πολλή μεγάλη συζήτηση προκειμένου να καταλήξει κανείς σε όσο το δυνατόν, πιο ασφαλή συμπεράσματα. Προσωπικά, έχω υιοθετήσει αυτό τον τίτλο πολλάκις και δεν με ενοχλεί καθώς, όταν μπαίνω στη διαδικασία να το αναλύσω, βλέπω ότι ο λόγος που το κάνω, είναι στην πλειοψηφία, σοβαρός και δικαιολογημένος.

Αν λοιπόν θεωρούμαι "σκύλα" επειδή:
- Θα προσπαθήσω να αποτρέψω μια φίλη μου να ξαναμπλέξει με παντρεμένο, όταν μάλιστα το έχει δοκιμάσει στο παρελθόν με αρνητικά αποτελέσματα και δεν έχει βάλει ακόμα μυαλό.
- Θα πω ξεκάθαρα την άποψή μου σε κάποιον φίλο ή φίλη, σχετικά με τον/την σύντροφό του, τον/την οποίο/α θεωρώ "λίγο/η" μπροστά σε αυτό που του/της αξίζει -άσχετα από το αν απλά θα τον ανέχομαι επειδή αγαπώ τον/την φίλο/η μου και θα είμαι διακριτική σε ανγκαστικές κοινές συναντήσεις.
- Δεν θα χαϊδέψω κανενός τ' αυτιά απλά και μόνο για να γίνω συμπαθής ή να κερδίσω την εκτίμηση κάποιου, που μπορεί στο κάτω-κάτω να μην μ' ενδιαφέρει καθόλου να την αποκτήσω.
- Θα υπερασπιστώ αυτά και αυτούς που αγαπάω όταν αισθάνομαι ότι ο άλλος τους αδικεί ή δεν σέβεται την όποια διαφορετικότητά τους, απλά και μόνο γιατί μπορεί για αδιευκρίνιστους λόγους να είναι προκατειλημμένος απέναντί τους. 
- Θα θυμώσω με κάποιον επειδή δεν είναι ειλικρινής απέναντί μου, προσπαθεί να μου δικαιολογηθεί με ηλίθιους τρόπους για κάτι που έσφαλε, δεν μπορεί να είναι οργανωτικός με αποτέλεσμα να με "στήνει" ή να με "κρεμάει" και γενικά, είναι ασυνεπής και ανεύθυνος.
- Όταν κάποιος βρίσκεται έξω από έναν χορό που εγώ ήδη χορεύω και προσπαθεί να μου το παίξει έξυπνος κάνοντάς μου μαθήματα ζωής και φυσικά εγώ, θα τον προσγειώσω στην σκληρή πραγματικότητα.
- Δεν αντέχω τους ηλίθιους, γιατί κακά τα ψέματα, η βλακεία είναι η μεγαλύτερη πληγή της ανθρωπότητας.
- Θα πω αυτό που σκέφτομαι χωρίς περικοπές και ωραιοποιήσεις...


Τότε ναι! Είμαι "σκύλα" και το χαίρομαι και αυτό γιατί, δεν κοροϊδεύω και δεν ξεγελάω κανέναν. Είμαι ο εαυτός μου και είμαι ειλικρινής. Αν λοιπόν για όλα αυτά αξίζω να έχω αυτή την ταμπέλα τότε, θα την περιφέρω με περηφάνια γιατί θα εξακολουθήσω να είμαι ο εαυτός μου, να εκφράζομαι ελεύθερα, να αγαπώ παθιασμένα και να υπερασπίζομαι με κάθε κόστος τα ιδανικά, τα πιστεύω και τα συναισθήματά μου. Αλλά το πιο σημαντικό... όσοι με ξέρουν και καταλαβαίνουν όλα αυτά που είμαι, θα είναι πάντα εκεί, φορώντας την ταμπέλα αυτή ή μη!

16 σχόλια on "To be a bitch or not to be?"

Δ. on 3 Νοεμβρίου 2012 στις 10:27 μ.μ. είπε...

Ο ρεαλισμός και η αλήθεια όσο και αν πονάει δεν είναι κακία. Τα ερωτήματα που γράφεις δεν περιγράφουν μια σκύλα αλλά έναν άνθρωπο με αξιοπρέπεια και αρχές!

Γιώτα Παπαδημακοπούλου on 3 Νοεμβρίου 2012 στις 11:00 μ.μ. είπε...

@ Δημήτρη να 'σαι καλά! Χαίρομαι που το βλέπεις και το αντιλαμβάνεσαι κατ' αυτό τον τρόπο. Είναι ωραίο να βλέπεις ότι νέοι άνθρωποι μπορούν να δουν πέρα από την επιφάνεια!

BUTTERFLY on 5 Νοεμβρίου 2012 στις 5:00 μ.μ. είπε...

Λοιπον αν εισαι bitch ευκαιρια να πλουτισεις, γιατι ως γνωστον: 'if you wanna be rich, you gotta be a bitch'! ΧΑχαχα! Φιλακια!

Γιώτα Παπαδημακοπούλου on 5 Νοεμβρίου 2012 στις 6:39 μ.μ. είπε...

@ Χα, χα, χα...
Αυτό Χριστινάκι δεν το ήξερα! Θα φροντίσω να το αξιοποιήσω όμως! ;)
Φιλάκια πολλά κοριτσάκι μου! <3

Unknown on 5 Νοεμβρίου 2012 στις 11:56 μ.μ. είπε...

Η πραγματική "σκύλα" είναι αυτή που θα προσπαθήσει να κλέψει το αγόρι σου, που για να νιώσει καλύτερα για τον ανασφαλή εαυτό της, θα στολίσει εσένα με τα κουσούρια της, που αντί να είναι περήφανη για μια φίλη της, θα την ζηλεύει. Και για το 6ο χαρακτηριστικό της "σκύλας" που αναφέρεις, ξέρεις τι λένε για αυτούς που προσπαθούν να σου επιβάλουν τον δικό τους τρόπο ζωης: "Πάντα βλέπουν την καμπούρα του άλλου, η δικιά τους είναι αόρατη".

alexia on 6 Νοεμβρίου 2012 στις 11:32 μ.μ. είπε...

κορίτσι μου τελικά έπεσα πολύ μέσα έτσι? για την φωτό λέω! Μια χαρά παιδί είσαι.. οι άλλοι είναι κομπλεξικοί παιδάκι μου!!!! χα, χα, χα!!!

Γιώτα Παπαδημακοπούλου on 7 Νοεμβρίου 2012 στις 5:24 μ.μ. είπε...

@ Ρίτα μου, έτσι όπως τα λες είναι! Αλλά τι να πεις... μερικοί άνθρωποι ή δεν καταλαβαίνουν, ή απλά, δεν θέλουν να καταλάβουν τις διαφορές!

Γιώτα Παπαδημακοπούλου on 7 Νοεμβρίου 2012 στις 5:24 μ.μ. είπε...

@ Αλεξάκι το ξέρω... είμαι και γαμώ τα παιδιά (και μετριόφρων)! Χα, χα, χα...
Ναι, ναι... η photo ήταν όλα τα λεφτά! :D <3

alexia on 13 Νοεμβρίου 2012 στις 12:37 μ.μ. είπε...

μετριόφρων πάνω απ'όλα!!!!! χα, χα!!!

Γιώτα Παπαδημακοπούλου on 13 Νοεμβρίου 2012 στις 12:46 μ.μ. είπε...

@ Φυσικά Αλεξία μου... ;)
Τι θα είμασταν άλλωστε χωρίς μετριοφροσύνη! :D
Χα, χα, χα...

irini on 15 Νοεμβρίου 2012 στις 9:34 μ.μ. είπε...

To be a bitch or not to be?
To be,to be δεν το συζηταμε καν! χα χα!

Γιώτα Παπαδημακοπούλου on 16 Νοεμβρίου 2012 στις 9:38 π.μ. είπε...

@ Ειρηνάκι, το παλεύω όσο μπορώ! Χα, χα, χα! :P

Χρύσα είπε...

Αν έτσι είναι οι σκύλες τότε καλά κάνεις και είσαι μία και μην αφήσεις ποτέ κανέναν να σε πείσει για το αντίθετο.Αν το να είσαι ειλικρινής και δίκαιος είναι κακούργημα ας αλλάξουν δρόμο.

Γιώτα Παπαδημακοπούλου on 16 Νοεμβρίου 2012 στις 8:32 μ.μ. είπε...

@ Χρύσα πίστεψέ με, αυτό έχω σκοπό να κάνω. Έτσι πορεύτηκα κι έτσι θα συνεχίσω. Όσοι με καταλαβαίνουν και με αγαπάνε, θα είναι εδώ! ;)

Unknown on 3 Δεκεμβρίου 2012 στις 7:51 μ.μ. είπε...

Μια φίλη μου λέει καλύτερα να είσαι σκύλα παρά σκυλάκι... Δεν ξέρω αν συμφωνώ αλλά σίγουρα οι περισσότεροι έχουν μια λανθασμένη άποψη για τις σκύλες...

Γιώτα Παπαδημακοπούλου on 5 Δεκεμβρίου 2012 στις 3:30 μ.μ. είπε...

@ Esme Juliet Cullen συμφωνώ τρελά λέμε... τόσο με εσένα, όσο και με τη φίλη σου! :)

Δημοσίευση σχολίου

 

Giota's Diaries Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal