Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Η Μαρία Μπακάρα για το "Ξεπεσμένοι Άγγελοι"

Αναρτήθηκε από Γιώτα Παπαδημακοπούλου στις 5:47 μ.μ.
Η Μαρία Μπακάρα, διάβασε το "Ξεπεσμένοι Άγγελοι" και έγραψε στο Goodreads:

"Είναι πολύ δύσκολο να γράψω σχόλιο γι αυτό το βιβλίο χωρίς να μου ξεφύγει κάποιο spoiler. Γι αυτό θα είμαι προσεκτική. Παίρνοντας το βιβλίο στα χέρια μου ήμουν σίγουρη για ένα πράγμα. Θα είναι καλογραμμένο. Η σιγουριά αυτή προερχόταν από τη γνώση της πένας της κυρίας Παπαδημακοπούλου. Διαβάζοντας το blog της "το μεγαλείο των τεχνών" καταλαβαίνεις πόσο καλά γράφει. Η υπόθεση με κέρδισε από το οπισθόφυλλο όμως η σκέψη, του για πόσο θα με κρατήσει με βασάνιζε όντας άνθρωπος που βαριέται εύκολα. Έκανα όμως λάθος!!!! Η ιστορία γρήγορη, μεστή, με εξαιρετικές στιγμές χιούμορ και μεγάλες αγωνίες!!!! Όμως για να μιλήσω εντελώς προσωπικά, για εμένα το βιβλίο "Ξεπεσμένοι Άγγελοι" είναι ένα σύγχρονο ψυχογράφημα που ξεδιπλώνει μπροστά σου τις αποφάσεις των ηρώων με τέτοιο τρόπο που από τη μία θες να τους δείρεις και από την άλλη τους κατανοείς απόλυτα. Η συγγραφέας δημιουργεί καθημερινούς ήρωες, με πάθη, προτερήματα, λάθη και πάνω από όλα δυνατά αισθήματα. Η πραγματική επιτυχία αυτού του βιβλίου πιστεύω πως είναι η δυνατότητα να ταυτιστείς με την προσωπική ιστορία του κάθε προσώπου και το ότι βρίσκεις κομμάτια του εαυτού σου σε κάθε σελίδα!!!!! Η ίδια η ιστορία έχει τόσες εκπλήξεις και ανατροπές που κρατάει το ενδιαφέρον σου αμείωτο και μένεις με ανοιχτό το στόμα αναφωνώντας... "δεν μπορεί να έγινε αυτό μόλις τώρα"!!!!! Κλείνοντας το σχόλιο μου για το βιβλίο (με επιτυχία αφού δεν μου ξέφυγε κανένα spoiler... ελπίζω) έχω να πω ότι κέρδισα πολλά διαβάζοντάς το όχι μόνο για την υπέροχη γραφή του και την ενδιαφέρουσα ιστορία του, αλλά κυρίως για τα αισθήματα που μου γέννησε. Το βιβλίο αυτό έχει την ικανότητα να ξέθαψει αναμνήσεις και να μας φέρει αντιμέτωπους με τη στιγμή εκείνη που μπορεί να αναρωτηθήκαμε για το κατά πόσο η ζωή που ζούμε είναι δική μας ή οι επιθυμίες άλλων!!!!!!"


Μαράκι μου γλυκό, για μια ακόμα φορά, σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για τα υπέροχα λόγια σου, που είσαι φίλη μου και που με στηρίζεις με τόσο ενθουσιασμό! Σ' αγαπώ...

2 σχόλια on "Η Μαρία Μπακάρα για το "Ξεπεσμένοι Άγγελοι""

Χρύσα είπε...

Πολύ ωραία κριτική και από την Μαρία!Και μου αρέσει πολύ ο όρος ψυχογράφημα που χρησιμοποιεί......νομίζω ότι βρήκε την ιδανική λέξη για να περιγράψει το βιβλίο σου χωρίς πολλά-πολλά!!!!

Γιώτα Παπαδημακοπούλου on 23 Απριλίου 2013 στις 5:31 μ.μ. είπε...

@ Χρύσα, δεν ξέρω αν είναι η ιδανική λέξη για να το περιγράψει το σίγουρο όμως είναι πως με κάνει να αισθάνομαι πολύ περήφανη και με συγκινεί! :)

Δημοσίευση σχολίου

 

Giota's Diaries Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal