Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Βραβειάκι και 11 πράγματα που (ίσως) δεν γνωρίζετε για 'μένα

Αναρτήθηκε από Γιώτα Παπαδημακοπούλου στις 12:00 π.μ.
Το υπέροχο Χριστινάκι μου χάρισε αυτό το βραβειάκι και την ευχαριστώ πάρα πολύ γι' αυτό. Δεν παραδίδω την σκυτάλη σε κανέναν γιατί απ' ότι είδα, ήδη κυκλοφορεί σε όλα τα αγαπημένα μου "στέκια".


Πρέπει λοιπόν τώρα να σας αποκαλύψω 11 πράγματα για μένα τα οποία και δεν γνωρίζετε. Κομματάκι δύσκολο αφού μετά από 6 και βάλε, χρόνια παρουσίας στο διαδίκτυο και χιλιάδων καθημερινών συζητήσεων, δε νομίζω πως έχω κρατήσει το στόμα μου κλειστό. Αλλά ας προσπαθήσω:

1. Είμαι εγωίστρια αλλά δεν είμαι άδικη. Επιμένω μόνο όταν είμαι απόλυτα βέβαιη πως έχω δίκιο σε κάτι αλλά παρ' όλα ταύτα, δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν να αλλάξει γνώμη όταν μιλάμε για καθαρά υποκειμενικά θέματα.

2. Είμαι νευρική μέχρι αηδίας... Πραγματικά, μπορεί να γίνω μπαρούτι σε κλάσματα δευτερολέπτου αλλά έχω την ικανότητα να ελέγχω την κατάσταση όταν βλέπω ότι πάει να ξεφύγει από τον έλεγχο. Μπορεί να θυμώνω αλλά ξέρω πότε μπορεί να βγουν από το στόμα μου λίγα που θα μετανιώσω.

3. Λατρεύω τα γλυκά!!! Μπορώ να επιβιώσω μόνο με αυτά και να μην ξαναβάλω φαγητό, ποτέ ξανά στο στόμα μου. Ευτυχώς έχω καλό μεταβολισμό, διαφορετικά θα ήμουν σαν φοράδα, και μια μορφή έλκους που προκαλεί υπογλυκαιμίες και έτσι, δεν κινδυνεύω από ζάχαρο.

4. Είμαι εξαιρετικά ψύχραιμη μπροστά σε καταστάσεις που στον μέσο άνθρωπο προκαλούν κρίσεις πανικού. Έχω την λογική να διατηρήσω την αυτοκυριαρχία μου και να μην τροφοδοτώ τον πανικό καθώς πιστεύω πως αν μια κατάσταση είναι τραγική, δεν θα την κάνω καλύτερη με το να υστεριάσω και αν πάλι δεν είναι τόσο χάλια τα πράγματα, μόνο με ψυχραιμία, αισιοδοξία και καθαρό μυαλό μπορείς να τα διαχειριστείς.

5. Είμαι nerd μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο... Λατρεύω τα anime και τα manga και αν ξεκινήσω να παρακολουθώ ή να διαβάζω αντίστοιχα, μπορεί να μείνω "κολλημένη" μέχρι να τελειώσει και το τελευταίο επεισόδιο ή η τελευταία σελίδα, χωρίς να κουνήσω ρούπι. Εκτός αυτού, μου αρέσουν τα συλλεκτικά αντικείμενα που σχετίζονται με τα παραπάνω.

6. Δεν δανείζομαι βιβλία αλλά ούτε και δανείζω. Στην πρώτη περίπτωση, οφείλεται στο γεγονός πως ό,τι διαβάζω, θέλω να το έχω στην βιβλιοθήκη μου, άσχετα αν μου άρεσε ή όχι. Στην δεύτερη περίπτωση πάλι, είμαι τόσο λοξή με το να μένουν τα βιβλία μου σε άριστη κατάσταση που τρέμω τι μπορεί να πάθουν στα χέρια κάποιου άλλου. Αν δείτε τις βιβλιοθήκες μου, όλα μου τα βιβλία, δείχνουν αδιάβαστα, ούτε τσακισμένες ράχες, ούτε φθορές... τίποτα απολύτως. Και έτσι θέλω να παραμείνουν. Από την άλλη, μπορεί να σου δανείσω το πιο ακριβό μου ρούχο ή κόσμημα και να ξεχάσω να στο ζητήσω πίσω.

7. Μου αρέσει πολύ να μαγειρεύω, ειδικά αν πρόκειται για να ευχαριστήσω τους φίλους μου. Σπαταλάω ώρες στην κουζίνα αν χρειαστεί και δεν βαρυγκωμώ  Βέβαια, δεν θέλω κανέναν στα πόδια μου όταν είμαι στον ιερό αυτό χώρο και φυσικά, λατρεύω να πλένω τα πιάτα στο τέλος.

8. Κάθε βράδυ πριν κοιμηθώ, τρυπώνω στο δωμάτιο του γιου μου για να τον σκεπάσω (γιατί πάντα ξεσκεπάζεται), του χαϊδεύω το κεφαλάκι και το μάγουλό του, του δίνω ένα απαλό φιλί, του λέω "καληνύχτα καρδούλα μου" και τον σταυρώνω.

9. Είμαι παραπάνω ειλικρινής απ' όσο ίσως θα έπρεπε και δεν μασάω τα λόγια μου. Ξέρω πως η υπερβολική ειλικρίνεια μπορεί να φαίνεται εκνευριστική σε κάποιους όμως δεν με απασχολεί αν θα ενοχληθούν. Εγώ, θέλω να τα έχω καλά με τον εαυτό μου.

10. Είμαι απίστευτα τυπική στα ραντεβού μου. Όχι μόνο δεν αργώ αλλά πάντα θα φτάσω πριν από οποιονδήποτε άλλον. Εξού και τρελαίνομαι όταν με στήνουν (Κατσιούλη... σε 'σένα πάει η μπηχτή).

11. Θέλω τα πάντα να γίνονται με πρόγραμμα και οργάνωση και αν καταπιαστώ με μια δουλειά δεν ησυχάζω αν δεν την τελειώσω. Δεν μπορώ τους ανθρώπους που είναι όπου τους πάει ο άνεμος, ειδικά όταν μιλάμε για επαγγελματικά ζητήματα. Κατανοώ το να συμβεί κάτι απρόοπτο όμως το να είσαι αμελής, είναι πολύ διαφορετικό.

Αυτά τα λίγα κι από 'μένα λοιπόν! Ελπίζω να ανακαλύψατε κάτι που δεν γνωρίζατε...

6 σχόλια on "Βραβειάκι και 11 πράγματα που (ίσως) δεν γνωρίζετε για 'μένα"

BUTTERFLY on 14 Μαΐου 2013 στις 5:20 μ.μ. είπε...

Γιωτακι χαιρομαι που το παρελαβες και σου αρεσε η ιδεα να μας αποκαλυψεις καποια πραγματα για σενα!
Για τη μαγειρικη που λες, ο γιος μου σχεδον παντα με συντροφευει στο μαγειρεμα. Δεν λατρευω καθολου το πλυσιμο των πιατων, αλλα εχω τρελλο κολλημα την ωρα που μαγειρευω να ειναι ο παγκος και ο νεροχυτης καθαρα, με αποτελεσμα καθε τρεις και λιγο να σταματαω τα παντα για να πλυνω ο,τι υπαρχει και μετα να συνεχισω!
Σε πολλα ταιριαζουμε, σε πολλα συμφωνουμε.
Φιλακια!

Γιώτα Παπαδημακοπούλου on 14 Μαΐου 2013 στις 10:53 μ.μ. είπε...

@ Χριστινάκι μου σ' ευχαριστώ για ακόμα μια φορά! Ήταν απόλαυση να "αποκαλυφτώ"! ;)
Ααα... κι εγώ συμμαζεύω την κουζίνα ενώ μαγειρεύω. Θέλω τάξη, δεν μπορώ να συγκεντρωθώ έχοντας 800 τσουμπλέκια στα πόδια μου!
Φιλάκια πολλά...

Panos Konstantinidis on 15 Μαΐου 2013 στις 11:11 μ.μ. είπε...

Γιώτα τα περισσότερα τα γνωρίζαμε ή τα φαταζόμασταν, αυτό που δεν γνώριζα ήταν ότι λατρεύεις το μαγείρεμα. Για να είμαι ειλικρινής δε σου το είχα, όχι για κάποιον άλλο λόγο, αλλά φαντάστηκα ότι λόγω πολλών ασχολιών δε θα είχες χρόνο για "κανονικό" μαγείρεμα. Σε είχα πιο πολύ για γρήγορα φαγητά.

Πάντως αυτό που λες για τα βιβλία το έχω κι εγώ, δε δανείζω ποτέ βιβλία, ούτε δανείζομαι όπως επίσης και δίσκους βινυλίων, παιγνίδια η/υ, κλπ. Γενικώς έχω κόλλημα με μερικά πράγματα τα οποία δε θέλω να τα παίρνει άλλος!

Γιώτα Παπαδημακοπούλου on 16 Μαΐου 2013 στις 3:37 μ.μ. είπε...

@ Και όμως Πάνο... και μου αρέσει και μαγειρεύω κάθε μέρα και δεν είμαι καθόλου του γρήγορου και πρόχειρου φαγητού. Συν ότι ξέρω να μαγειρεύω τα πάντα! ;)
Αχ... και πως να τα δανείσεις; Είναι λεφτά, είναι αγάπη, είναι αρρώστια... :P

Χρύσα είπε...

Κι εγώ τα ξέρω μέσες άκρες αλλά πραγματικά θα ήθελα πολύ να δω από κοντά την βιβλιοθήκη σου αλλά και την αντίδρασή σου στην ερώτηση κάποιοι αν μπορεί να δανειστεί ένα βιβλίο.Χαχαχαχα!!!!!
Σε όλα τα άλλα....δεν βλέπω τίποτα κακό ή μεμπτό!Είσαι ειλικρινής,τυπική,οργανωτική, τρυφερή....τι άλλο θέλει κανείς!Όσο για τα νεύρα...λίγο πολύ όλοι μας δεν έχουμε; ;)

Γιώτα Παπαδημακοπούλου on 20 Μαΐου 2013 στις 4:06 μ.μ. είπε...

@ Χρύσα πίστεψέ με, δεν θες να δεις... θα τρομάξεις! Χα, χα, χα...
Να 'σαι καλά κοριτσάκι μου! Χαίρομαι που τα βλέπεις ως προτερήματα και όχι ως μειονεκτήματα. Όσο για τα νεύρα, ναι, λίγο-πολύ, όλοι μας έτσι είμαστε, ειδικά στις μέρες μας! ;)

Δημοσίευση σχολίου

 

Giota's Diaries Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal