Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Η Χριστίνα για το "Ξεπεσμένοι Άγγελοι"

Αναρτήθηκε από Γιώτα Παπαδημακοπούλου στις 6:37 μ.μ.
Η Χριστίνα, ή αλλιώς γνωστή στην blogόσφαιρα ως Butterfly, διάβασε το "Ξεπεσμένοι Άγγελοι" και έγραψε στο blog της, "Butterfly's World":


"Θυμάμαι πόσο είχα ενθουσιαστεί όταν η φίλη πλέον Γιώτα Παπαδημακοπούλου μου είχε ανακοινώσει ότι το όνειρο πολλών χρόνων θα γινόταν πλέον πραγματικότητα και οι Ξεπεσμένοι Άγγελοί της θα έβγαιναν στα ράφια!
Έχοντας επικοινωνία μαζί της μέσα από την μπλογκογειτονιά τέσσερα και πλέον χρόνια, έχοντας δει πόσο η ίδια αγαπάει το διάβασμα -που για μένα είναι πολύ βασικό για να γίνει κάποιος καλός συγγραφέας- ανυπομονούσα να δω τη δική της δουλειά, τη δική της ιστορία αποτυπωμένη στο χαρτί.
Και τη διάβασα, αμέσως μόλις βγήκε, τι τη διάβασα δηλαδή τη ρούφηξα!
Είναι ένα βιβλίο που δεν το άφησα από τα χέρια μου! Έπρεπε να το τελειώσω! Κι ενώ αρχικά, διαβάζοντας, η ιστορία του Άγγελου και της Αγγελικής μοιάζει σαν μια απλή ερωτική ιστορία, όταν έκλεισα πια το βιβλίο, συνειδητοποίησα πως μου είχε δώσει τροφή για σκέψη. Με είχε τοποθετήσει στη θέση των πρωταγωνιστών -που παρεπιπτόντως ήθελα τη μια να τους αγκαλιάσω και την άλλη να τους πνίξω- και με είχε αναγκάσει να εμβαθύνω, να δω κάποια πράγματα από διαφορετική σκοπιά, να θέσω στον εαυτό μου δύσκολες ερωτήσεις και απαιτητικές.
Και για μένα αυτό και μόνο είναι το κριτήριο ενός καλού πραγματικά βιβλίου! Η διεργασία που γίνεται μέσα μας όταν πλέον έχουμε τελειώσει την ανάγνωση. Δεν είναι καλό ένα βιβλίο που απλά για λίγες ώρες σε ψυχαγωγεί, σε ταξιδεύει, σε βάζει έστω σε έναν άλλο κόσμο, αν την ίδια στιγμή που το αφήσεις από τα χέρια σου το βγάλεις και από το μυαλό σου. Αν δεν αγγίξει ένα ιδιαίτερο κομμάτι της ψυχής σου και δεν σε κάνει να σκεφτείς πέντε πράγματα. Η λογοτεχνία, σε κάθε μορφή της, έχει ως στόχο να μας δώσει μια ώθηση, ένα μικρο βηματάκι παραπάνω, ως προς την καλυτέρευσή μας.
Είναι κάτι που συνηθίζω πάντα, να μη μιλάω για ένα βιβλίο μέχρι αυτό να κατασταλλάξει μέσα μου, να περάσει ο καιρός και να έχω βγει εντελώς έξω από την ιστορία του και τους ήρωές του, να μπορώ να δω ξεκάθαρα τι μου άφησε. Τότε και μόνο αποφασίζω αν μου άρεσε τελικά ή όχι. Όπως καταλάβατε, το λάτρεψα το βιβλίο της Γιώτας! Και το μαθαίνει σήμερα μέσα από αυτό το ποστ, γιατί δεν το συζήτησα μαζί της ούτε όταν είχα τη χαρά να τη συναντήσω. Και περιμένω με ανυπομονησία το επόμενο!
Γιωτάκι σε ευχαριστώ για την υπέροχη αφιέρωση! Ήταν ένας από τους λόγους που άργησα τόσους μήνες να γράψω και να σου πω την άποψή μου, ήθελα να έχω την ιδιόχειρη αφιέρωσή σου, να την δείχνω και να καμαρώνω!


Πεταλουδίσια φιλιά σε όλους και ένα ξεχωριστά στη Γιώτα!"

Χριστινάκι μου γλυκό... σ' ευχαριστώ τόσο πολύ, όχι μόνο για τα καλά σου λόγια αλλά που εμβάθυνες τόσο πολύ στο βιβλίο μου, δεν έμεινες στην επιφάνεια αλλά κατάφερες να δεις πίσω από τους χαρακτήρες και την ιστορία και τελικά, κατάλαβες, όλα όσα ήθελα να πω. Να' σαι πάντα καλά, ευτυχισμένη και δημιουργική και τώρα που κάναμε την αρχή, ελπίζω να συναντιόμαστε με τα "τερατάκια" μας πιο συχνά! Σ' ευχαριστώ για την τιμή που μου έκανες, από καρδιάς... 

Αν θέλετε να επισκεφτείτε το blog της Χριστίνας, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://butterfly-butterflysworld.blogspot.gr/2013/07/blog-post.html

4 σχόλια on "Η Χριστίνα για το "Ξεπεσμένοι Άγγελοι""

BUTTERFLY on 5 Ιουλίου 2013 στις 8:08 μ.μ. είπε...

Καλε ποτε προλαβες και το ανεβασες;;; Φιλακια πολλα εγω σε ευχαριστω!

Γιώτα Παπαδημακοπούλου on 5 Ιουλίου 2013 στις 10:16 μ.μ. είπε...

@ Χριστινάκι, είμαι γρήγορη... τι με πέρασες; Χα, χα, χα...
Τι μ' ευχαριστείς... εγώ πρέπει να σ' ευχαριστήσω χίλιες φορές για το υπέροχο κείμενό σου! <3
Φιλάκια πολλά...

Χρύσα είπε...

Αχ....τι ωραίο κείμενο και ναι συμφωνώ με όλα όσα λέει η Χριστίνα.Αυτά ένιωσα και σκέφτηκα όταν το διάβασα πρώτη,δεύτερη,τρίτη φορά! :P
Θέλω και εγώ αφιέρωση...ζηλεύω!!!!!

Γιώτα Παπαδημακοπούλου on 10 Ιουλίου 2013 στις 8:45 μ.μ. είπε...

@ Να 'σαι καλά Χρύσα μου, για 12568 φορά! :P
Μη μου παραπονιέσαι κοριτσάρα μου και κάτι θα γίνει και για σένα! ;) <3

Δημοσίευση σχολίου

 

Giota's Diaries Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal