Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Υπερκατανάλωση καφέ... μια κακιά συνήθεια... ή μήπως όχι;

Αναρτήθηκε από Γιώτα Παπαδημακοπούλου στις 7:07 μ.μ.

Η μαμά μου γκρινιάζει εδώ και 2 μήνες ότι πίνω πολλούς καφέδες! Και μάλιστα, ότι όχι μόνο πίνω πολλούς, αλλά πως είναι 6πλοί σε αναλογία ενός κανονικού φλιτζανιού! Δεν καταλαβαίνω από που προκύπτει αυτό το συμπέρασμα! Πίνω ακριβώς όσο καφέ χρειάζομαι: 
- για να επιβιώσω
- για να μένω ξύπνια μέχρι τις 03.00π.μ. επειδή δουλεύω και πρέπει το πολύ 07.30π.μ. να ξυπνήσω 
- για να καλύψω τα κενά πείνας (ξέρετε... αντί να τρως γεμίζεις το στομάχι σου με υγρά και καθάρισες)
- γιατί θέλω με κάτι να απασχολούμαι όσο δουλεύω... έχω ανάγκη από μια κίνηση ρουτίνας
- γιατί... αν έχω νεύρα έχοντας πιει καφέ... φανταστείτε να ΜΗΝ έχω πιει!!!


Πέραν της πλάκας, τώρα, γενικά, δεν είμαι άνθρωπος που εθίζεται... Δεν εννοώ ότι δεν είμαι άνθρωπος των παθών, όχι όμως με την κλασσική έννοια του όρου. Με τον καφέ, όμως, έχω ένα θέμα η αλήθεια είναι. Αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μου και όσα φλιτζάνια και να πιω, ποτέ δεν είναι αρκετά. Με το που θα τελειώσει το ένα, θα πρέπει να γεμίσω ένα άλλο. Δεν ξέρω... ίσως να είναι ένα είδος συντροφιάς, τις ατελείωτες και κουραστικές ώρες εργασίας μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή μου. Ίσως σας φαίνεται παράξενο, όταν όμως περνάς σχεδόν τα 2/3 της ημέρας σου καθισμένος σε μια καρέκλα, μπροστά σε μια οθόνη, έχοντας 3 διαφορετικές ατζέντες για να βγάλεις άκρη και μάλιστα, όλα αυτά τα κάνεις στον μοναχικό χώρο του σπιτιού σου και όχι ενός γραφείου, όπου θα έχεις την πολυτέλεια να πεις και μια κουβέντα με κάποιον συνάδελφο, χρειάζεσαι και κάτι άλλο πέραν της δουλειάς για να απασχοληθείς. Και όσο κι αν γκρινιάζει η μαμά μου, αλλά και οι φίλες μου, είναι μια κακιά συνήθεια που, όχι δεν μπορώ, αλλά που δεν πρόκειται να κόψω γιατί πολύ απλά, δεν το θέλω. Ξέρω πως το λένε από ενδιαφέρον, και δεδομένου ενός προβλήματος υγείας που έχω, η κατανάλωση καφέ δεν ενδείκνυται, όμως πραγματικά, με κάνει να νιώθω καλύτερα, είναι μια μικρή καθημερινή απόλαυση που δεν προτίθεμαι να αποχωριστώ και εκτός των άλλων, μια κακιά συνήθεια την οποία χαίρομαι που την έχω. Άλλωστε, ο καθένας μας, πρέπει να έχει τη δική του.

10 σχόλια on "Υπερκατανάλωση καφέ... μια κακιά συνήθεια... ή μήπως όχι;"

Ανώνυμος είπε...

Πρόβλημα υγείας; :/
Σας εύχομαι περαστικά,να γίνετε γρήγορα καλά ότι και αν έχετε!:)

Γιώτα Παπαδημακοπούλου on 22 Σεπτεμβρίου 2013 στις 5:04 μ.μ. είπε...

@ Valeria Fangirl σ' ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και το ενδιαφέρον!
Δυστυχώς, πάσχω εδώ και πάνω από 10 χρόνια από έλκος δωδεκαδαχτύλου και είναι κάτι που ουσιαστικά, δεν θεραπεύεται. Απλά, συντηρείς τον εαυτό σου ώστε να αποφεύγεις να παθαίνεις κολικούς! Ούτε στον εχθρό μου τέτοιος πόνος...
Επιπλέον, το τελευταίο διάστημα, παθαίνω αρκετά συχνά υπερκόπωση λόγω κακής διατροφής και έλλειψης ύπνου, αλλά φαντάζομαι πως κάποια στιγμή θα βρω λίγο χρόνο να ξεκουραστώ! :)

BUTTERFLY on 23 Σεπτεμβρίου 2013 στις 8:58 μ.μ. είπε...

Και γιατι βρε αγαπη μου δεν πινεις ντεκαφεϊνε; Αφου ειναι περισσοτερο θεμα συνηθειας, θα μπορουσε 2 καφεδακια να ειναι κανονικα και τα αλλα ντεκαφεϊνε...

Γιώτα Παπαδημακοπούλου on 24 Σεπτεμβρίου 2013 στις 12:58 μ.μ. είπε...

@ Απαπα... Χριστινάκι, δεν μπορώ να το πιω με τίποτα αυτό το μπουγαδόπλυμα! :P

Χρύσα είπε...

Κάνε λίγο κράτη βρε κοριτσάκι μου!!!!Θα πάθεις τίποτα και θα σε χάσουμε!!!Και όχι τίποτα άλλο.......θα παίρνουν άλλοι τα λεφτά από τις επιτυχίες σου μιας και αν πάθεις τίποτα θα γίνεις ανάρπαστη φίρμα!!!!Χαχαχαχαχα!!!!!!!!

Γιώτα Παπαδημακοπούλου on 30 Σεπτεμβρίου 2013 στις 2:36 μ.μ. είπε...

@ Χα, χα, χα... να 'σαι καλά Χρύσα μου, με έκανες και γέλασα! :P
Πόσο να κάνω κράτη πια; Αφού είμαι ασυγκράτητη! :P

Unknown on 14 Σεπτεμβρίου 2016 στις 7:03 μ.μ. είπε...

ο καφες ειναι σκετη δηλητιριαση..αν τον κοψετε για 5μηνες οταν ξαναπιειτε πολλαπλασιαστε την διεγερση που θα εχετε επι 5καφεδες τη μερα και θα απορειται πως δεν πεσατε κατω νεκροι τοσα χρονια.....μακριαααααα

Γιώτα Παπαδημακοπούλου on 15 Σεπτεμβρίου 2016 στις 10:46 π.μ. είπε...

@ Αριστείδη, έχει χρειαστεί να τον κόψω και για περισσότερο διάστημα. Όταν ξαναήπια, το μόνο που συνέβη, ήταν ν' απορήσω πως επέζησα όλο αυτό το διάστημα! ^_^

Unknown on 8 Δεκεμβρίου 2016 στις 2:26 μ.μ. είπε...

δυστυχως επινα 3-4 καφεδες τη μερα επι 11-12 χρονια με "σχεδον" αδειο στομαχι(πρωην φοιτητης)..κατεληξα με στομαχικο προβλημα και κορυφωθηκε η κατασταση με κρισεις πανικου στα 30 οταν εφτασα τους 4 + energy drinks(red bull,monsters k.a)..οταν σταματησα τον καφε κοιταξα πισω και καταλαβα οτι η ζημια που εκανε ο καφες δεν ηταν μονο στην υγεια αλλα και στη συμπεριφορα..απο τοτε παρατηρω τους ανθρωπους κ την συμπεριφορα τους πριν κ μετα τον καφε καθως και την συχνοτητα που πινουν αλλα και τις ωρες...αυτο που εχω δει μεχρι τωρα με τρομαζει..υπαρχει υπερκαταναλωση σε μεγαλη κλιμακα..

Γιώτα Παπαδημακοπούλου on 5 Μαρτίου 2017 στις 2:22 μ.μ. είπε...

@ Αριστίδη, για κάποιο μυστήριο λόγο, το σχόλιό σου είχε χαθεί! :/
Εγώ έχω έλκος, όπως προανέφερα, αλλά ποτέ δεν μένω νηστική -τουλάχιστον τώρα που μεγάλωσα κι έβαλα μυαλό- και ο καφές είναι κάτι που, προσωπικά, όχι δεν μπορώ να κόψω, αλλά που δεν θέλω. Καθείς με τα πάθη του! ;)

Δημοσίευση σχολίου

 

Giota's Diaries Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal