Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Η Ελίνα Μιαούλη για το "Μη με ξεχάσεις"

Αναρτήθηκε από Γιώτα Παπαδημακοπούλου στις 10:22 μ.μ.
 Η Ελίνα Μιαούλη είναι γνωστή στο χώρο της λογοτεχνίας ως μεταφράστρια, επιμελήτρια και γενικά, ως ένας άνθρωπος που αγαπά τη δουλειά του και δίνει σε αυτήν όλη του την ψυχή. Προσωπικά, τη γνώρισα το 2012, όταν ο εκδότης μου μού ανακοίνωσε πως εκείνη θα αναλάμβανε την επιμέλεια του πρώτου μου βιβλίου, "Ξεπεσμένοι Άγγελοι". Από την πρώτη κιόλας στιγμή που ήρθαμε σε επαφή, προκειμένου να μιλήσουμε για το πως θα συνεργαστούμε έτσι ώστε να αποδώσουμε τα μέγιστα, κατάλαβα πως πρόκειται για έναν μοναδικό άνθρωπο, με πολύ πάθος γι' αυτό που κάνει, αλλά και απόλυτα συνεννοήσιμο και σεβαστικό ως προς την δουλειά του άλλου.
Τώρα, ενάμιση χρόνο μετά, μπορώ να δηλώσω περίτρανα πως η γνωριμία μου μαζί της δεν ήταν απλά ευτύχημα, αλλά κάτι περισσότερο. Για μένα, δεν είναι μόνο η Ελίνα Μιαούλη, η επιμελήτριά μου, αλλά ένα πρόσωπο που εκτιμώ βαθύτατα και το σημαντικότερο, μια φίλη που αγαπώ και έχω μέσα στην καρδιά μου. Και το γεγονός πως γνωρίζω ότι τα συναισθήματα αυτά είναι αμοιβαία με κάνουν όχι μόνο περήφανη, αλλά πολύ-πολύ ευτυχισμένη. Και ας μου επιτρέψει να μοιραστώ μαζί σας τα δικά της λόγια, που έγραψε λίγο καιρό πριν στην προσωπική μου σελίδα στο Facebook, μιλώντας για μένα και το δεύτερο βιβλίο μου, "Μη με ξεχάσεις", που ακόμα και τώρα, κάθε φορά που τα διαβάζω, με συγκινούν και με κάνουν να δακρύζω. Ελίνα μου... σ' ευχαριστώ... για όλα... και σ' αγαπώ... πολύ... αλλά αυτό, το ξέρεις!


""Για ένα πράγμα είμαι σίγουρη σε ό,τι αφορά στο συγγραφικό ταλέντο της Γιώτας: μπορεί να καταπιαστεί με το πιο "συνηθισμένο" θέμα και να το μετατρέψει στην πιο ανατρεπτική, και πέρα για πέρα ζωντανή ιστορία. Πλέον ξέρω πως κάθε φορά που θα έρχεται στα χέρια μου ένα "χειρόγραφό" της, θα χάνομαι στην ανάγνωση, ξεχνώντας το ρόλο του επιμελητή και απολαμβάνοντας τη χαρά του αναγνώστη. Από τις πιο "εύστοχες" παρουσιάσεις βιβλίου, που σημαίνει πως όσοι είχαν την τύχη και τη χαρά να το διαβάσουν πριν κυκλοφορήσει πράγματι εισέπραξαν όλα όσα η Γιώτα ήθελε να γεννήσει μέσα μας. Βιβλίο πρόκληση, το οποίο σίγουρα "δεν θα ΤΟ ξεχάσουμε"! Και όχι, δεν απευθύνεται σε γυναίκες... αλλά σε όλους εκείνους που νίκησαν (ή δυστυχώς νικήθηκαν από) τα άφθονα "αν" και τα "καλύτερα όχι" της ζωής."

(αυτό είχα γράψει προχθές, λίγο μετά την παρουσίαση)

...όταν υπάρχει μία ουσιαστική σχέση -είτε είναι είναι επαγγελματική, είτε φιλική, είτε ερωτική-, εξελίσσει και τους δύο που την τρέφουν! Δεν "κερδίζει" ποτέ μόνο ο ένας! Γι' αυτό και, όταν υπάρχει εποικοδομητική "ανακύκλωση", κάτι που εσύ κι εγώ έχουμε κατακτήσει :-) , κρατιέται ζωντανή και, με το πέρασμα του χρόνου, μεγαλώνει και γίνεται ακόμα πιο γερή και πιο γεμάτη!

Όσο "μαθαίνεις" εσύ, άλλο τόσο "μαθαίνω" κι εγώ, γλυκό μου "ανατρεπτικό" Γιωτάκι! Κι όσο αγαπάμε και σεβόμαστε αυτό με το οποίο καταπιανόμαστε, πάντοτε θα προβληματιζόμαστε και θα προσπαθούμε να γίνουμε ακόμα καλύτερες.. κι αυτό σημαίνει πως σίγουρα θα πραγματοποιούμε με τον καιρό όλο και σπουδαιότερα πράγματα.

Όπως είπα και στο αρχικό μου σχόλιο, έχεις την ικανότητα να βουτάς στα πιο "καθημερινά" θέματα, δίνοντάς μας το τέλος που όλοι βαθιά μέσα στην ψυχή μας ονειρευόμαστε, κι ωστόσο, μέχρι να μας φτάσεις εκεί, έχεις καταφέρει να μας "αναγκάσεις" να δούμε κι άλλες οπτικές γωνίες, να προβληματιστούμε και να κατανοήσουμε διαφορετικές ψυχοσυνθέσεις και ιδιοσυγκρασίες, και κυρίως να αναρωτηθούμε για το δικό μας "εγώ"! Κι όλα αυτά πάντα με τον πιο ανατρεπτικό και αναπάντεχο τρόπο!

Συνήθως οι συγγραφείς δεν έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν τους επιμελητές τους -τους τούς φοράνε καπέλο-, θέλω, παρ' όλα αυτά, να πιστεύω πως πλέον σε έχω πείσει για την αγάπη που έχω για εσένα, και συνεπώς για το έργο που κάθε φορά έρχεται στα χέρια μου! Εύχομαι να συνεχίσεις να μου δίνεις τη δυνατότητα πρωτίστως να είμαι φίλη σου, κοντά σου, θαυμάστρια των ιστοριών σου, και μετέπειτα επιμελήτρια σου.

Σε ευχαριστώ που για ακόμα μία φορά με "στόλισες" (και όχι, δεν είναι διατυπωμένο με τη συνηθισμένη ειρωνική έννοια) τόσο απλόχερα στο βιβλίο σου, στην παρουσίασή σου, μα κυρίως στις κουβέντες που ανταλλάσσουμε ιδιωτικά, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Γι' αυτό, να με μετράς, σε παρακαλώ, στα άτομα που πιστεύουν πέρα για πέρα στην ικανότητά σου να εκπλήσσεις με τη φαντασία και το βάθος σου!

Η συνέχεια είναι μπροστά σου, είναι δική σου, και το δρόμο τον έχεις ανοίξει, γλυκιά μου!"

2 σχόλια on "Η Ελίνα Μιαούλη για το "Μη με ξεχάσεις""

Χρύσα είπε...

Είναι τόσο όμορφα και συγκινητικά αυτά που λέει η Ελίνα για σένα και τη δουλειά σου.Σπουδαίο πράγμα να είσαι φίλος με αυτούς που συνεργάζεσαι και να σου δείχνουν πως σε αγαπάνε και σε στηρίζουν και πως εκτιμούν το έργο σου.Συγχαρητήρια και στις δυο σας για την υπέροχη δουλειά σας!

Γιώτα Παπαδημακοπούλου on 23 Μαρτίου 2014 στις 5:06 μ.μ. είπε...

@ Χρύσα μου, όπως τα λες είναι. Η Ελίνα είναι μια εξαιρετική επαγγελματίας, μια πάρα πολύ καλή φίλη και ένας άνθρωπος που αγαπώ κι εκτιμώ απεριόριστα. Για μένα, είναι ευλογία το ότι ήρθε στη ζωή μου και όπως κι αν έρθουν τα πράγματα στο μέλλον, είμαι σίγουρη πως εκείνη θα μείνει! :)

Δημοσίευση σχολίου

 

Giota's Diaries Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal