Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Πώς σε βλέπουν οι φίλοι σου; - Part 1

Αναρτήθηκε από Γιώτα Παπαδημακοπούλου στις 6:30 μ.μ.
Πριν από κάποιους μήνες είχα διαβάσει μια έρευνα σύμφωνα με την οποία, ο κάθε άνθρωπος, έχει 7 βασικά στοιχεία-χαρακτηριστικά, που περιγράφουν τον ίδιο ως προσωπικότητα αλλά και τις συνήθειές του. Έτσι, λοιπόν, ζήτησα από 7 άτομα (προφανώς ο αριθμός είναι συμβολικός στην έρευνα) να μου πουν ποια θεωρούν ότι είναι τα δικά μου βασικά 7 χαρακτηριστικά, σύμφωνα πάντα με την προσωπική του άποψη, γνώμη κι εμπειρία. Κι ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες, επέλεξα 7 άτομα με τα οποία δεν γνωριζόμαστε το ίδιο διάστημα, δεν έχουμε την ίδια σχέση, που δεν μοιάζουν μεταξύ τους και που μπορεί να μας χωρίζει ακόμα και χιλιομετρική απόσταση. Και η αλήθεια είναι πως τα αποτελέσματα - αν κρίνω από τις απαντήσεις που έδωσαν οι 4 πρώτες που έσπευσαν να απαντήσουν- είναι σοκαριστικά... όμοια.

Η άποψη της Νικολέτας Μπαλοπίτου για την αφεντιά μου σε 7 σχόλια:
Είσαι τρομερά ειλικρινής, ένα από τα πιο αγαπημένα μου στοιχεία του χαρακτήρα σου γιατί χωρίς να γίνεσαι αγενής, απαντάς χωρίς φόβο ή δισταγμό στις ερωτήσεις μου, εμπνέοντας μου σιγουριά κι εμπιστοσύνη.
Δεν είσαι δήθεν κι αυτό απαντάτε και από τα παραπάνω. Προσωπικά, αν και σε ξέρω λίγο χρονικό διάστημα, σε θεωρώ από τα πιο αληθινά άτομα που έχω γνωρίσει.
Είσαι nerd αλλά μ' αρέσει, καθ' ότι κι εγώ το ίδιο. Αγαπάς τα άνιμε, τα μάνγκα, τις σειρές βιβλίων, τους ήρωες αυτών, τόσο πολύ, που απολαμβάνω να διαβάζω και να ακούω τις απόψεις σου, ώρες ολόκληρες χωρίς να βαριέμαι λεπτό. Εξάλλου, όλα αυτά έγιναν και η αφορμή για να σε γνωρίσω μέσα από το blog σου και είμαι ιδιαίτερα ευτυχής για αυτό.
Τρελαίνεσαι για καφέ, σε σημείο που αναγκάστηκες μέχρι κι αφιέρωμα να γράψεις για την αγάπη σου αυτή!!! Είναι νομίζω από τα πρώτα πράγματα που μαθαίνει κανείς γνωρίζοντάς σε και ναι, σαν παθούσα είναι άλλο ένα στοιχείο που αγαπώ κι αναγνωρίζω σε εσένα, αν και ποτέ δεν θα έπαιρνα το ρίσκο να σου πω κάτι που ξέρω ότι ίσως σε συγχύσει χωρίς να έχω βεβαιωθεί πρώτα ότι έχεις πιει έστω μία γουλιά από το αγαπημένο σου ρόφημα.
Είσαι απίστευτα γενναιόδωρη. Έχω την εντύπωση ότι δίνεις χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα ή ανταπόδοση κι αν και αυτό δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλό για εσένα, δεν γίνεται να μην το αναγνωρίσω, θαυμάζοντας σε σαν άνθρωπο και εκτιμώντας σε ακόμη περισσότερο!!!
Είσαι γλυκατζού και μπορείς να φας απίστευτες ποσότητες γλυκισμάτων, χωρίς να πάρεις στιγμή γραμμάριο, γεγονός που εκνευρίζει απίστευτα εμάς τις υπόλοιπες φίλες σου που δεν τρώμε γλυκά, αλλά παρόλα αυτά, παχαίνουμε!
Είσαι η ιδανική ομιλήτρια. Είσαι ένα άτομο το οποίο μπορεί να συζητήσει για τα πιο απίθανα πράγματα και να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του συνομιλητή του, τόσο από κοντά, όσο κι από το τηλέφωνο.

Η άποψη της Μαρίας Φιλίνη για την αφεντιά μου σε 7 σχόλια:
Η φίλη μου Γιώτα, αν και δεν την γνωρίζω αρκετά -παρά μόνο 1χρονο - η πρώτη εντύπωση που δίνει, είναι το ζεστό και πλατύ χαμόγελο της όταν την πρωτογνωρίζεις. Είναι καλή ομιλήτρια, ξέρει να συζητάει εύστοχα και εύστροφα, διαθέτει σαν δυναμική σύγχρονη γυναίκα, πυγμή και τσαμπουκά με αποτέλεσμα να γίνεται και αθυρόστομη. Βέβαια όσοι την γνωρίζουν καλά ή σχεδόν καλά, ξέρουν ότι μαζί με τις αθυροστομίες της, έχει και την μαγική ικανότητα να συνδυάζει το έξυπνο, καλό, ιντριγκαδόρικο χιούμορ που διαθέτει για να κατευνάζει όπου χρειαστεί τα τεταμένη πνεύματα. Τέλος μα μην παραλειφθεί το γεγονός ότι σαν μάνα στέκεται διπλά στο παιδί της άξια, δίνοντας την άνευ όρων αγάπη , γνώσεις και καλούς τρόπους στο παιδί στον μικρο Βασίλη για να γίνει ένα σωστό και άξιο μέλος της κοινωνίας με ιδανικά, πρότυπα και στόχους . 

Η άποψη της Τόνιας Αλιφέρη για την αφεντιά μου σε 7 σχόλια:
7 πράγματα που χαρακτηρίζουν την Γιώτα:
Είναι καταπληκτική μανούλα και αυτό το καταλαβαίνει όποιος γνωρίσει το γλυκύτατο γιο της (κάτι κάνει καλά για να σου έρχεται να φας αυτό το παιδί).
Έχει πρόγραμμα για τα πάντα και αν θέλεις να γίνεις εχθρός της ακύρωσε κάτι που έχετε προγραμματίσει.Θα σε μισήσει (για 15 λεπτά μετά θα το ξεπεράσει).
Έχει την απίστευτη μνήμη σε εκνευριστικό βαθμό όμως (μπορεί να σου πει λεπτομερώς τι γίνεται στο κεφάλαιο 24 ενός βιβλίου που διάβασε πριν 5 χρόνια!!!!!!!!! Τη μισώ λίγο γι' αυτό).
Είναι nerd (κοινώς σπασικλάκι) με ότι έχει να κάνει με anime και magna.
Υπερασπίζεται με πάθος αλλά και με επιχειρήματα αυτά που πιστεύει.
Πιστεύει πολύ στην αξιοκρατία (άρα πρέπει άμεσα να μετοικήσει στο Τζιμπουτί).
Έχει απίστευτη ευφράδεια λόγου και αυτό αποτυπώνεται μοναδικά στο χαρτί... και όχι μόνο.

Τέλος, η άποψη της Ειρήνης Πάππου για την αφεντιά μου σε 7 σχόλια, συνοδευόμενη από εικόνες που απαίτησε να μπουν στο κείμενό της και μάλιστα, με την σειρά που τις έστειλε:


Τρώει συνέχεια! Κι όταν δεν τρώει πεινάει!! Θα περίμενε κανείς να είναι 130 κιλά με τόση κατανάλωση σοκολάτας!!! Αλλά όχι! Έχει κορμί λαμπάδα και συνεχίζει να τρώει!!!!


ΠΟΤΕ και για ΚΑΝΕΝΑ λόγο μη κάνεις το λάθος να την πάρεις τηλέφωνο πριν πιει καφέ!! Αλλά αν έχεις κάνει ήδη το λάθος και δεν υπάρχει τρόπος διαφυγής, τότε προς Θεού μην της πας κόντρα!! Ό,τι λέει λέγε ναι!! Μόλις βάλει μία μικρή ποσότητα καφεΐνης στον οργανισμό της, πάρε βαθιά ανάσα! Είσαι ασφαλής! Τώρα μπορείς να της πεις ό,τι θέλεις!


Κάνει 1.852 χιλιάδες πράγματα ταυτόχρονα!! Ποιος φυσιολογικός άνθρωπος κάνει 1.852 χιλιάδες πράγματα ταυτόχρονα;;;;; Κανένας!!! Εκτός φυσικά από εκείνη!! Και το καλύτερο κομμάτι απ' όλα;;; Δεν είναι ότι τα προλαβαίνει ΟΛΑ, αλλά πως τα κάνει ΟΛΑ καλά!! Η γυναίκα θαύμα! Τι άλλο να πω;;;;


Έχει το πιο απίστευτο χιούμορ που έχω δει ποτέ σε άνθρωπο στα 36 χρόνια της ζωής μου!! Μπορεί να σε πεθάνει! Κυριολεκτικά! Ένα από τα πράγματα που μαθαίνεις να μην κάνεις ποτέ μαζί της,είναι να κρατάς μία κούπα ζεστό καφέ, μπροστά από τον υπολογιστή σου! 4 πράγματα μπορούν να συμβούν. 1 να πνιγείς. 2 να κάψεις την γλώσσα σου. 3 να κάψεις τον υπολογιστή σου. 4 όλα τα παραπάνω!!!!


Η Γιώτα έχει δύο μεγάλες αγάπες-αδυναμίες-ψυχώσεις-αρρώστιες-σκοτώνω άνθρωπο... θέλει το λέει ο καθένας!!!!
   

1. ΑΝΙΜΕ!!!!! Τα λατρεύει!!! ΟΧΙ! Πολύ φτωχή λέξη για να περιγράψει τον ορισμό του "λατρεύω κάτι" ! Ψύχωση; κοντά είσαι! Το πιο creepy πράγμα σε κείνη;;; Είναι ότι μπορεί να μιμηθεί και τις φωνές των anime χαρακτήρων!!!!



2. ΒΙΒΛΙΑ!!!! ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!!!




Ποια βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας είπαμε; Δεν έχω ιδέα πως χωράνε όλα αυτά τα βιβλία στο σπίτι της και ακόμη περισσότερο πως πρόκειται να χωρέσουν όλα τα επόμενα που καταφτάνουν συνεχώς από παντού!!!! Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι έχω σκεφτεί τουλάχιστον 6 τρόπους να της τα κλέψω τα τελευταία 2 χρόνια, όλα τα σενάρια που έχω κάνει στο κεφάλι μου καταλήγουν με τον ίδιο τρόπο... έμενα νεκρή!!! Και ναι! Είναι όλα σαν να μην διαβάστηκαν πότε! Δεν θα βρεις πάνω τους το παραμικρό ψεγάδι!!! Το παραμικρό τσαλάκωμα!! Το παραμικρό... οτιδήποτε!!!!!


Υπάρχουν 2 βασικοί νόμοι για την Γιώτα! Η παραβίασή τους τιμωρείται από ισόβια φυλάκιση έως και θανατική ποινή (εντάξει αστειεύομαι)! Ποιοι είναι; ΟΡΓΑΝΩΣΗ και ΣΥΝΕΠΕΙΑ φυσικά!!! Ενώ εγώ δεν βρίσκω το κινητό μου 9 στις 10 φορές και το σταθερό μου μόνο σταθερό δεν είναι (δεν βρίσκεται ποτέ στη θέση που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι πρέπει να βρίσκεται), η Γιώτα είναι το ακριβώς αντίθετο! Υπάρχει μια συνέπεια και μια οργάνωση στα πάντα! Στις δουλείες της, στα πράγματα της, στα ραντεβού της, στο λόγο της... ΣΕ ΟΛΑ! Μερικές φορές την φαντάζομαι με μια σφυρίχτρα στο χέρι, να δίνει διαταγές δεξιά και αριστερά και να φωνάζει "ΜΗΝ ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΛΕΣΤΕ! ΤΑ ΕΧΩ ΟΛΑ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ!" Και όντως τα έχει όλα υπό έλεγχο!!!!!!

 



Είναι η καλύτερη φίλη του κόσμου!! Και την αγαπώ γι' αυτό!! Μπορεί να με κάνει να κλάψω με την ίδια ευκολία που μπορεί να με κάνει να γελάσω! Γιατί; Γιατί μ' αγαπάει! Γιατί με δέχεται έτσι όπως είμαι! Γιατί με αντέχει! Γιατί ενώ ζούμε μακριά η μία από την άλλη είναι πάντα στη ζωή μου! Είναι μέσα στην καθημερινότητά μου! Είναι ένα κομμάτι της και είναι πάντα μαζί μου! Γιατί γελάμε πάντα με τα ίδια αστεία και εκνευριζόμαστε με τα ίδια πράγματα! Γιατί δεν υπάρχει τίποτα φυσιολογικό στη φιλία μας!!!! Γιατί η τρέλα της ταιριάζει με την δική μου!! Και γιατί είμαι ένας πολύ τυχερός άνθρωπος που έχω αυτό το πλάσμα στη ζωή μου!!! 


Γιατί λατρεύω τις ιστορίες που γράφει και είμαι ερωτευμένη με τους χαρακτήρες της! Γιατί μου κάνει την τιμή να τις μοιράζεται μαζί μου! Γιατί μου χάρισε τον ΑΝΔΡΕΑ της!!!! 

Εγώ, τι μπορώ να πω μετά απ' όλα αυτά... μάλλον, όχι πολλά! Θα αρκεστώ σ' ένα μεγάλο ευχαριστώ που οι φιλενάδες μου αφιέρωσαν λίγο από τον πολύτιμο χρόνο τους στο "παιχνίδι" αυτό -τα αποτελέσματα του οποίου είναι τρομακτικά-, αλλά και που με αγαπάνε με τα καλά μου και τα στραβά μου και που εκτιμάνε σε μένα, όλα αυτά που κάποιοι άλλοι μισούνε. Σας ευχαριστώ και σας αγαπώ... Και θα επανέλθω... someday... (όχι, δεν είναι απειλή κι ας ακούστηκε έτσι).

4 σχόλια on "Πώς σε βλέπουν οι φίλοι σου; - Part 1"

Παναγιώτα Γκουτζουρέλα on 20 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:19 μ.μ. είπε...

Συγκινήθηκα!
Λατρεύω τις φίλες σου Γιώτα!!! :)

Γιώτα Παπαδημακοπούλου on 21 Φεβρουαρίου 2015 στις 2:58 μ.μ. είπε...

@ Συνονόματη, εγώ να δεις πως συγκινήθηκα! ^_^
Και ναι, τα κορίτσια μου είναι τα καλύτερα και τα αγαπάω όσο τίποτα! <3

Χρύσα είπε...

Υπέροχα όσα είπαν οι φίλες σου για σένα και ισχύουν όλα στο μέγιστο βαθμό!!!Είσαι υπέροχη και αληθινή και αυτό είναι ανεκτίμητο!!!

Γιώτα Παπαδημακοπούλου on 7 Μαρτίου 2015 στις 1:09 π.μ. είπε...

@ Χρύσα μου, όντως είναι υπέροχες! Αλλά υπέροχη είσαι κι εσύ! Σ' ευχαριστώ... για όλα! <3

Δημοσίευση σχολίου

 

Giota's Diaries Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal