Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Βιβλιοκριτική του "Μη με ξεχάσεις" στο blog "Λογοτεχνικά σοκάκια"

Αναρτήθηκε από Γιώτα Παπαδημακοπούλου στις 10:39 μ.μ.
Βιβλιοκριτική του "Μη με ξεχάσεις" από την Καλλιόπη Κρητικού στο blog "Λογοτεχνικά σοκάκια". Ειλικρινά, την ευχαριστώ θερμά για την υπέροχη αυτή κριτική! Σε μια πολύ δύσκολη μέρα, κατάφερε να με συγκινήσει και να με κάνει να χαμογελάσω, ανανεώνοντας την διάθεσή μου. Χαίρομαι που ο Ανδρέας μου και η ιστορία του κατάφεραν να την αγγίξουν, και την ευχαριστώ και πάλι για την τρυφερότητα με την οποία τους προσέγγισε.



Κριτική του βιβλίου "Μη με ξεχάσεις" Γιώτα Παπαδημακοπουλου

Είναι πρωτόγνωρα συναρπαστικό ένα μυθιστόρημα να σε παρασέρνει από την πρώτη λέξη στη δίνη μιας υπέροχης, αληθινής φιλίας που θα 'θελες να ζήσεις, και να παρακολουθείς με κομμένη την ανάσα το τρελό παιχνίδι του έρωτα και της αγάπης ενάντια στο χρόνο και τις ανασφάλειες. Με τα όρια τόσο δυσδιάκριτα ανάμεσα στη φιλία που ενώνει έναν άντρα και μια γυναίκα και στα ερωτικά σκιρτήματα που καραδοκούν να την μεταλλάξουν, το "Mη με ξεχάσεις" καταφέρνει ν' ακουμπήσει ευαίσθητες χορδές και να αναδείξει τη μαγεία της αγάπης.

Ο Αντρέας και η Αλεξάνδρα είναι κολλητοί φίλοι από μικρά παιδιά. Από την πρώτη τους γνωριμία έδεσαν απόλυτα ο ένας με τον άλλον, έγιναν ένα, και κατάφεραν να χτίσουν μια δυνατή φιλία πάνω σε γερά θεμέλια : την εμπιστοσύνη, την αγάπη, την ειλικρίνεια. Μόνο που ο Αντρέας κράτησε ένα μυστικό για τον εαυτό του. Γιατί η δική του φιλία με το πέρασμα των χρόνων μετουσιώθηκε σε μια βαθιά αγάπη, σ΄ έναν ανομολόγητο έρωτα. Ο φόβος του μην καταστρέψει αυτόν τον μαγικό δεσμό τον οδήγησε στην απόκρυψη των συναισθημάτων ... μόνο που ξαφνικά η Άλεξ επιστρέφει εσπευσμένα στην Ελλάδα για να παντρευτεί τον αγαπημένο της Χόρχε! Ο Αντρέας βρίσκεται ξαφνικά σε αδιέξοδο : να εκμυστηρευτεί τον έρωτά του στην παιδική του φίλη ή να την αφήσει ν' ακολουθήσει την καρδιά της;

Η συγγραφέας κατάφερε να γράψει ένα αυθεντικά ρομαντικό μυθιστόρημα αποκλειστικά μέσα από την αφήγηση του πρωταγωνιστή Αντρέα. Δύσκολο εγχείρημα μα με μία γραφή άκρως χιουμοριστική που ξεχύνεται σαν χείμαρρος, πέτυχε να μας παρουσιάσει τις αντρικές φοβίες, τις ανασφάλειες, τις ενοχές μα κυρίως τις ενδόμυχες σκέψεις του για τη γυναίκα που αγαπά, με απίστευτη μαεστρία και αυθεντικότητα. Χωρίς φλύαρες περιγραφές και δαιδαλώδεις προτάσεις, αλλά με την πένα της βουτηγμένη στην απλότητα που πηγάζει από τα συναισθήματα των ηρώων, προβάλλει την αγάπη που φωλιάζει βαθιά στην καρδιά και δίνει τη δύναμη ν' αντιμετωπίσουμε τα λάθη μας, τη δειλία μας, τις αμφιβολίες μας.

Οι χαρακτήρες των δύο πόλων αυτής της ιδιότυπης σχέσης, είναι τόσο όμορφα σμιλευμένοι που δένεσαι μαζί τους, αγωνιάς για την έκβαση αυτής της αγωνιώδους μάχης με το χρόνο, επιθυμείς διακαΏς να δικαιωθεί αυτή η αγάπη. Οι αναμνήσεις προσθέτουν μια ιδιαίτερη πινελιά νοσταλγίας για τα χρόνια της αθωότητας και προσθέτουν ένα πολύτιμο λιθαράκι στην ανίχνευση των μύχιων επιθυμιών και των δύο πλευρών. Ένα παραμύθι της σύγχρονης εποχής , όπου ο πρίγκΙπας αποκαλύπτεται και σαγηνεύει.

Γιατί το πιο σημαντικό σε κάθε σημαντική σχέση της ζωής μας είναι να καταφέρεις να μην ξεχάσεις τί επιθυμεί η καρδιά σου...

ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ 

Αν θέλετε να επισκεφτείτε το blog, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

3 σχόλια on "Βιβλιοκριτική του "Μη με ξεχάσεις" στο blog "Λογοτεχνικά σοκάκια""

Χρύσα είπε...

Υπέροχο κείμενο και πολύ αντιπροσωπευτικό για ένα βιβλίο που αγαπάμε από καρδιάς.

Χριστίνα είπε...

Πάντα επιτυχίες και καλοτάξιδο........

Γιώτα Παπαδημακοπούλου on 24 Νοεμβρίου 2015 στις 1:25 μ.μ. είπε...

@ Χρύσα μου, απλά, <3 you!!!

@ Χριστίνα, σ' ευχαριστώ πολύ! :)

Δημοσίευση σχολίου

 

Giota's Diaries Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal