Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Η Τόνια Αλιφέρη για το "Ξεπεσμένοι Άγγελοι"

Αναρτήθηκε από Γιώτα Παπαδημακοπούλου στις 5:46 μ.μ.
Η Τόνια Αλιφέρη, διάβασε το "Ξεπεσμένοι Άγγελοι" και έγραψε στο Facebook:


"ΜΑΡΙΣΑ: Βρε μαμά σε βλέπω όλη μέρα μ'αυτό το βιβλίο και δεν καταλαβαίνω γιατί το διαβάζεις; Δεν έχει ούτε παιδάκια, ούτε πουλάκια, ούτε ζωάκια, ούτε καν δεντράκια.
ΤΟΝΙΑ: Αγάπη μου μπορεί να μην έχει ζωγραφιές, αλλά έχει μια πολύ όμορφη ιστορία να μας πει. Μιλάει για τις λάθος επιλογές που μπορεί να κάνουν οι άνθρωποι και να αλλάξουν για πάντα τη ζωή τους. Μας δείχνει πως μπορεί ένας άνθρωπος τόσο έξυπνος όσο η Αγγελική, να είναι ταυτόχρονα αυτοκαταστροφικός. Φτάνει πολλές φορές δίπλα στην ευτυχία, την ακουμπάει, τη νοιώθει, τη μυρίζει κι όμως πάντα την τελευταία στιγμή την αφήνει να της γλιστρήσει μέσα από τα χέρια. Είναι η καλύτερη κόρη, κολλητή, αρραβωνιαστικιά, υπάλληλος, δε θέλει να στεναχωρεί κανέναν και στο τέλος πληγώνει ανεπανόρθωτα τον εαυτό της, στην προσπάθεια της να είναι όλοι οι άλλοι ικανοποιημένοι. Θα μάθει με τον πιο σκληρό τρόπο ότι στη ζωή δεν είναι πάντα όλος ο χρόνος δικός μας. Δεν πρέπει να θεωρούμε τίποτα και κανέναν δεδομένο στη ζωή μας γιατί δεν είναι.Πρέπει να διεκδικούμε την ευτυχία μας ΣΗΜΕΡΑ σαν να μην υπάρχει αύριο, γιατί τελικά μπορεί και να μην υπάρχει.
ΜΑΡΙΣΑ: Δεν καταλαβαίνω πολλά από αυτά που λες μαμά.
ΤΟΝΙΑ: Δεν πειράζει αγάπη μου, θα καταλάβεις όταν μεγαλώσεις και το διαβάσεις. Για την ώρα θέλω να σου υποσχεθώ, πως θα κάνω ότι μπορώ για να μη γίνω ποτέ σαν την Έλενα. Θα είμαι πάντα δίπλα σου να σε στηρίζω και να σε συμβουλεύω, όποιο δρόμο κι αν διαλέξεις στη ζωή σου,και όχι να σε κρίνω και να σου επιβάλλω τα δικά μου θέλω. Γιατί κατά βάθος η Αγγελική, θέλει ένα τόσο δα μικρό σπρώξιμο από κάποιον δικό της για να κάνει πράξη τις επιθυμίες της. Κάποιον να διώξει τις ανασφάλειες της. Να την ταρακουνήσει να ζήσει το όνειρο της και να της πει ότι ακόμα κι αν κάνει λάθος θα είναι δίπλα της να τη σηκώσει όταν πέσει. Και ποιος μπορεί να το κάνει αυτό καλύτερα από τη μανούλα;
ΜΑΡΙΣΑ: Και όταν το τελείωσες γιατί έκλαιγες χαμογελώντας;
ΤΟΝΙΑ: Γιατί καρδιά μου για μια ακόμη φορά συνειδητοποίησα πόσο πικρή και γλυκιά είναι η ζωή. Εκεί που νομίζεις ότι στα έχει πάρει όλα, εκεί ξαφνικά βλέπεις ένα φως και αρχίζεις να ελπίζεις ξανά. Και γιατί μετά από πάρα πολλά χρόνια άκουσα "Κακά κορίτσια" και "Ζιγκ Ζαγκ" και μου θύμισαν τα εφηβικά μου χρόνια!!!! Πάμε τώρα να διαβάσουμε τη Χιονάτη;
ΜΑΡΙΣΑ: Ναι, ναι, ναι... Χιονάτηηηηηηηηηηη!!!!"

Εντάξει... τι να πω... στεκόμουν τόση ώρα μπροστά στην οθόνη, διαβάζοντας ξανά και ξανά τον διάλογο αυτό και όμως... δεν έβρισκα τι να πω ή πως να εκφράσω το πως με έκαναν να αισθανθώ τα τόσο όμορφα και τρυφερά σου λόγια, από τα πιο όμορφα που έχω ακούσει για το βιβλίο αυτό! Έχω συγκινηθεί, έχω βουρκώσει και οι σκέψεις μέσα στο μυαλό μου, ένα κουβάρι μπερδεμένο. Σ' ευχαριστώ... σ' ευχαριστώ που το διάβασες, που το ένιωσες και πάνω απ' όλα, που το κατάλαβες... που δεν χρειάστηκε να με ρωτήσεις "πως" και "γιατί", που αντιλαμβάνεσαι πως η ζωή μπορεί να είναι ταυτόχρονα σκληρή και όμορφη, με τις επιλογές μας να την οδηγούν... Να 'σαι καλά... σ' ευχαριστώ... πολύ!!!

4 σχόλια on "Η Τόνια Αλιφέρη για το "Ξεπεσμένοι Άγγελοι""

Χρύσα είπε...

Δεν θέλω να θίξω τα άλλα κείμενα αναγνωστών που έχεις ανεβάσει κατά καιρούς αλλά νομίζω πως το συγκεκριμένο είναι το καλύτερο και το πιο τρυφερό από όλα!!!!Υπέροχη η κόρη σου Τόνια!!!Να σου ζήσει!!! :)

Γιώτα Παπαδημακοπούλου on 1 Ιουλίου 2013 στις 8:04 μ.μ. είπε...

@ Χρύσα μου το ίδιο ακριβώς αισθάνθηκα όταν το διάβασα. Συγκινήθηκα απίστευτα... :)

Tonia on 2 Ιουλίου 2013 στις 8:46 π.μ. είπε...

Eυχαριστώ πολύ Χρύσα για τα καλά σου λόγια.
Είχα καλό υλικό να σχολιάσω, εξου και το κείμενο. :-)....
Γιώτα πότε να περιμένουμε το επόμενο????

Γιώτα Παπαδημακοπούλου on 2 Ιουλίου 2013 στις 11:36 π.μ. είπε...

@ Τόνια μου, πρώτα ο θεός, στα τέλη Νοέμβρη! :)

Δημοσίευση σχολίου

 

Giota's Diaries Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal