Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Η Λιάνα Τζ. για το "Μη με ξεχάσεις"

Αναρτήθηκε από Γιώτα Παπαδημακοπούλου στις 10:48 μ.μ.
Η Λιάνα Τζ. διάβασε το "Μη με ξεχάσεις" κι έγραψε στην προσωπική της σελίδα στο Facebook και όχι μόνο:


"Λένε ότι κάποιος ζει πολλές ζωές όταν διαβάζει, εννοώντας ότι ταυτίζεται ή γενικά χάνεται μέσα στις σελίδες της ζωής των πρωταγωνιστών… Κάτι τέτοιες στιγμές αγαπώ πολύ το χρόνο που ξοδεύω στην ανάγνωση βιβλίων…
Μια τέτοια στιγμή ήταν όταν έπιασα το «Μη με ξεχάσεις»… Από το πρώτο λεπτό --όπως ακριβώς είχε γίνει και με το «Ξεπεσμένοι Άγγελοι» της ίδιας αγαπημένης συγγραφέως-- λάτρεψα τον Ανδρέα, την Αλεξάνδρα και την κοινή τους ιστορία… Η Γιώτα --δεν ξέρω αν είναι ιδιαιτερότητά της αυτή-- γράφει τόσο απλά, κατανοητά και απολαυστικά, όσο ακριβώς όταν μιλάει… Και μιλάει πολύ!!! Και δεν κουράζομαι να την ακούω!!!
Ο γραπτός, λοιπόν λόγος της είναι ορμητικός με σιωπές εκεί που πρέπουν και διαλόγους τόσο νευρωτικούς, που ζωντανεύουν τους πρωταγωνιστές της και έτσι, γίνεσαι μάρτυρας όλων των στιγμών θυμού, οργής, χαμόγελου, απορίας, σκέψης τους… Το συγκεκριμένο βιβλίο εκτός από τα άψογα ελληνικά στο συντακτικό διέπεται και από μια ενδιαφέρουσα ιστορία: «πώς να κερδίσεις τον έρωτα της ζωής σου σε 7 ημέρες»!!!
Οι δυο τους γνωρίζονται για είκοσι ολόκληρα χρόνια, μεγαλώνουν μαζί, συμμετέχοντας ο ένας στις πίκρες και γλύκες της ζωής του άλλου… Ως κολλητοί φίλοι από παιδιά, έχουν περάσει διακυμάνσεις στη φιλική-σχεδόν αδερφική σχέση τους, φτάνοντας μέχρι και το ερωτικό σημείο (ΚΑΙ ξεπερνώντας το!)… Η κοπέλα όμως, αποφασίζει να μπει στο κλαμπ των παντρεμένων με κάποιον άλλο, ενώ ο Ανδρέας είναι κρυφά ερωτευμένος μαζί της εδώ και δυο δεκαετίες… Και ναι… αυτό ακριβώς το επταήμερο περιθώριο έχει ο Ανδρέας να κερδίσει την Αλεξάνδρα!!! Να κάνει και να πει όσα δεν έκανε και δεν είπε εδώ και 20 χρόνια!!! Μεγάλη πρόκληση! Άραγε θα τα καταφέρει;;; Και η Αλεξάνδρα? Νιώθει το ίδιο ή αγαπά τον μέλλοντα σύζυγό της περισσότερο;;; Και στην τελική… μπορεί ένας άντρας ερωτευμένος να σπρώξει σε άλλον τη γυναίκα που αγαπά;;;
Επτά χορταστικά κεφάλαια περιγράφουν τις επτά ημέρες σε πραγματικό χρόνο, από την πλευρά του Ανδρέα κι όταν τελειώνουν, έχουμε ένα ακόμα κεφάλαιο, στο οποίο μαθαίνουμε και την πλευρά της Αλεξάνδρας!!! Πολύ έξυπνο κάτι τέτοιο, καθώς διαβάζοντας, ήθελα να ξέρω και τι σκέφτεται η κοπέλα… Τέλος, ένας επίλογος μας μεταφέρει 10 χρόνια μετά… Προσοχή! Αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι το end θα είναι happy!!! Μη γελιέστε!!!
Η ίδια συγγραφέας αναρωτιέται στις «ευχαριστίες» της αν απέδωσε σωστά έναν αντρικό χαρακτήρα, ούσα γυναίκα! Εγώ πιστεύω ότι το πέτυχε και πως και αυτό το βιβλίο πλέον θ’ανήκει στο ΤΟΡ 5 μου, μαζί με τους Αγγέλους της!!! Γιώτα μου, σ’ευχαριστώ τόσο πολύ για το ταξίδι αυτό!!! Συγχώρα με αν παραθέτω κομμάτι από το βιβλίο πιο κάτω, μιας και είναι από τ’αγαπημένα μου… ♥ Πιστή αναγνώστριά σου, λοιπόν, αναμένω υπομονετικά (ας πούμε!) το τρίτο!!! Καλή συνέχεια με μεγάλες δημιουργίες = επιτυχίες!!!"

Λιάνα μου... τι να πω... Ξέρω πως γίνομαι κουραστική, πως επαναλαμβάνομαι, πως στερούμαι φαντασίας αλλά ειλικρινά, δεν έχω λόγια. Όχι μόνο έχεις γράψει ένα πολύ όμορφο και τρυφερό κείμενο, αλλά έχεις "πιάσει" τόσο πολύ το νόημα και το συναίσθημα αυτής της ιστορίας, που δεν γίνεται να μην συγκινηθώ. Σ' ευχαριστώ πολύ, για ακόμα μία φορά, κι εύχομαι όσοι θα διαβάσουν στο μέλλον την ιστορία του Ανδρέα και της Άλεξ να την αγαπήσουν έστω και στο μισό απ' όσο φαίνεται να την αγάπησες εσύ! Σ' ευχαριστώ και πάλι... για όλα!

4 σχόλια on "Η Λιάνα Τζ. για το "Μη με ξεχάσεις""

Liana Tz είπε...

<3 Ομορφιά μου... κοντά σου και στο τρίτο... και στο τέταρτο... και πάει λέγοντας!!! <3 :* ^_^

Γιώτα Παπαδημακοπούλου on 28 Αυγούστου 2014 στις 9:01 μ.μ. είπε...

@ Λιανάκι μου γλυκό... σ' ευχαριστώ πολύ... για όλα! <3 :* <3 :*

Χρύσα είπε...

Υπέροχο κείμενο!!!Μπράβο Λιάνα αλλά ακόμα πιο πολλά μπράβο στη Γιώτα μας για το υπέροχο βιβλίο της!!! <3

Γιώτα Παπαδημακοπούλου on 5 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10:46 μ.μ. είπε...

@ Χρύσα μου, σ' ευχαριστούμε πολύ, και οι δυο μας! <3

Δημοσίευση σχολίου

 

Giota's Diaries Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal