Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Η εφημερίδα "Ολύμπιο Βήμα" για την παρουσίαση του "Ξεπεσμένοι Άγγελοι" στην Κατερίνη

Αναρτήθηκε από Γιώτα Παπαδημακοπούλου στις 12:47 μ.μ.
Η τοπική εφημερίδα της Πιερίας, "Ολύμπιο Βήμα", έγραψε στο φύλο της 12ης Μαρτίου 2013 για την παρουσίαση του βιβλίου μου, "Ξεπεσμένοι Άγγελοι", που έλαβε χώρα την Παρασκευή, 01/03/2013, στο ανανεωμένο βιβλιοπωλείο των εκδόσεων ΜΑΤΙ, στην πόλη της Κατερίνης. Τους ευχαριστώ για το πολύ όμορφο και αντιπροσωπευτικό ως προς το πνεύμα της βραδιάς κείμενο το οποίο και σας μεταφέρω:


Στο νέο, ανανεωμένο χώρο του βιβλιοπωλείου ΜΑΤΙ, που βρίσκεται στην οδό Αβέρωφ 4 στο κέντρο της πόλης της Κατερίνης, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013, η παρουσίαση του βιβλίου των εκδόσεων με τίτλο “Ξεπεσμένοι Άγγελοι”, της Γιώτας Παπαδημακοπούλου. Οι κάτοικοι της πόλης μας, συνέρρευσαν από νωρίς στο χώρο του βιβλιοπωλείου προκειμένου να παρευρεθούν στην εκδήλωση και να στηρίξουν τον εκδοτικό σε αυτό το νέο, λογοτεχνικό του ξεκίνημα, με το πρώτο βιβλίο της σειράς για νέους και ενήλικες, πλημμυρίζοντας τον χώρο με την παρουσία και τον ενθουσιασμό τους.

Ο υπεύθυνος των εκδόσεων ΜΑΤΙ, Σάββας Προβατίδης ανέλαβε τον συντονισμό της βραδιάς καθώς και την παρουσίαση των ενεργά συμμετεχόντων στην παρουσίαση και ήταν ο πρώτος που πήρε τον λόγο, καλωσορίζοντας τους συντοπίτες του και ευχαριστώντας τους για την παρουσία τους καθώς και για την στήριξή τους στα πρώτα βήματα μιας νέας εποχής για τον εκδοτικό ο οποίος ωστόσο, δεν αλλάζει την ταυτότητα που έπλασε μέσα στον χρόνο αλλά, την εξελίσσει προχωρώντας σταδιακά σε νέα λογοτεχνικά είδη, θέλοντας να προσελκύσει ακόμα μεγαλύτερο κοινό, ικανοποιώντας, κάθε αναγνωστική απαίτηση.

Ο λόγος πέρασε στην συγγραφέα Μαρία Στεφάνου η οποία και ταξίδεψε από την Αθήνα για να μιλήσει, τόσο για το βιβλίο, όσο και για την προσωπική της σχέση με την συγγραφέα των εκδόσεων ΜΑΤΙ με την οποία, την δένει μια δυνατή φιλία. Παράλληλα, έχοντας σπουδές στο χώρο του θεάτρου, ανέλαβε την ανάγνωση αποσπασμάτων του βιβλίου.

Η κυρία Μαίρη Ζαπουνίδου, μόνιμη κάτοικος της πόλης της Κατερίνης, με 36 χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση σε Δημοτικά σχολεία, μέλος του περιφερειακού υπηρεσιακού συμβουλίου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Νομού Πιερίας, για πρώτη φορά, παρουσίασε το βιβλίο με τρόπο αναλυτικό και εμπεριστατωμένο και μίλησε γι' αυτό με διθυραμβικά σχόλια, τονίζοντας πως είναι ένα ανάγνωσμα που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, χαρακτηριζόμενο από γλαφυρότητα και εικονοπλαστικό λόγο, προσεγμένο σε όλη την έκταση του λόγου. Όντας η πρώτη φορά που δέχτηκε να παρουσιάσει κάποιο βιβλίο, και μάλιστα συναισθηματικό και “νεανικό”, τόνισε ότι το έκανε επειδή όπως λέει και ο εγγονός της, “είναι νεανική γιαγιά” και έτσι αισθάνεται ενώ την ίδια στιγμή, ήθελε να στηρίξει τη συγγραφέα λόγω του νεαρού της ηλικίας της, προσκαλώντας την να γράψει και άλλα τέτοια έργα που θα αναδείξουν και πάλι τον πλούσιο ψυχικό της κόσμο και το πάθος της, την καλλιεργημένη ψυχή της. Κλείνοντας, η κυρία Ζαπουνίδου, έδωσε τα συγχαρητήριά της στον εκδότη Σάββα Προβατίδη που αποφάσισε να εκδώσει το έργο μιας νέας κειμενογράφου, ευχαριστώντας τον παράλληλα που την επέλεξε να παρουσιάσει μια από τις πρώτες εκδόσεις του στην πόλη τους, την Κατερίνη.

Τελευταία, μίλησε η ίδια η συγγραφέας, που δεν παράλειψε να ευχαριστήσει τους κατοίκους της πόλης για την παρουσία τους στην εκδήλωση και την στήριξή τους καθώς και τους φίλους που ταξίδεψαν από γειτονικούς Νομούς προκειμένου να βρεθούν στο πλευρό της. Εν συνεχεία, και αφού ευχαρίστησε τον εκδότη της για την ευκαιρία που της έδωσε, μίλησε για την απόφασή της να προχωρήσει στην συγγραφή του εν λόγω βιβλίου καθώς και για τα πράγματα για τα οποία ήθελε να μιλήσει μέσα από αυτό, δίνοντας έμφαση στις σχέσεις που χαρακτηρίζουν τις παραδοσιακές ελληνικές οικογένειες αλλά και την αδυναμία μας πολλές φορές να διαχειριστούμε τα “θέλω” και τα “πρέπει”, προσκαλώντας το κοινό να διαβάσει την ιστορία της με την ελπίδα να ταυτιστούν με τους ήρωές της και να τολμάνε πάντα στη ζωή τους να διεκδικούν αυτό που θα τους κάνει πραγματικά ευτυχισμένους, όχι ζώντας με τα πρότυπα που άλλοι τους επέβαλλαν.

Η βραδιά έκλεισε με την συγγραφέα να υπογράφει αντίτυπα του βιβλίου της, συνομιλώντας με το κοινό που της ευχήθηκε τα καλύτερα, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για το προσεχές μέλλον.

Για να επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα της εφημερίδας, ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.olympiobima.gr/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82/Biblio/Biblioparousiasi/article/?aid=1475

2 σχόλια on "Η εφημερίδα "Ολύμπιο Βήμα" για την παρουσίαση του "Ξεπεσμένοι Άγγελοι" στην Κατερίνη"

Χρύσα είπε...

Υπέροχο κείμενο για μια υπέροχη βραδιά που δυστυχώς δεν μπορέσαμε όλοι να μοιραστούμε μαζί σου.Είμαστε όμως εκεί με την σκέψη μας και σε αγαπάμε...πάντα επιτυχίες! <3

Γιώτα Παπαδημακοπούλου on 2 Απριλίου 2013 στις 4:34 μ.μ. είπε...

@ Ευχαριστώ Χρύσα μου! Η σκέψη σας και η αγάπη σας, μου είναι αρκετή. Είναι πράγματα που τα αισθάνομαι, ακόμα και όταν δεν μπορείτε να είστε μαζί μου! :) <3

Δημοσίευση σχολίου

 

Giota's Diaries Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal