Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Οι δικές μου ευχές για το 2015... αν και κάπως "διαφορετικές"

Αναρτήθηκε από Γιώτα Παπαδημακοπούλου στις 3:57 μ.μ.

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της! Μια χρονιά που για κάποιους από εμάς ήταν κακή, για κάποιους άλλους καλή, και για κάποιους άλλους μία από τα ίδια. Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκουμε όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αυτή η χρονιά, με τα καλά και τ' άσχημά της, είναι μέρος της ζωής μας και πως κάτι αφήνει πίσω της. Κάτι μας έμαθε, κάτι μας δίδαξε, κάποις εμπειρίες αποκτήσαμε που στο μέλλον θα μας φανούν χρήσιμες. Όμως, δεν θέλω να κάνω κι άλλη ανασκόπηση. Την έκανα χθες και είναι αρκετή. Θέλω να σας ευχηθώ για το ξεκίνημα μιας νέας χρονιάς που θέλω να πιστεύω πως θα είναι καλύτερη. Και πέραν από υγεία, αγάπη, ευτυχία, θέλω να σας ευχηθώ -ή και να σας συμβουλεύσω- κάτι περισσότερο από αυτά που ναι μεν είναι σημαντικά, αλλά τόσο δεδομένα και κοινότυπα θεωρούνται. Θέλω να επιστήσω την προσοχή σας σε πράγματα που -για μένα- χωρίς αυτά, δεν μπορείς ποτέ να είσαι πλήρης, αυθεντικός κι ευτυχισμένος. Πάμε, λοιπόν...


Ν' αγαπάτε... Ν' αγαπάτε με όλο σας το είναι! Ν' αγαπάτε παθιασμένα, απελπισμένα! Ν' αγαπάτε χωρίς λογική και όρια! Ν' αγαπάτε χωρίς να υπολογίζετε τα πρέπει, χωρίς να σκέφτεστε τις συμβάσεις που άλλοι επιτάσσουν! Ν' αγαπάτε κι ας πληγωθείτε... Ν' αγαπάτε και να εύχεστε να πληγωθείτε... Όχι πάντα, αλλά κάποιες φορές... Γιατί όσο πιο πολύ σε πληγώνει μια αγάπη, τόσο πιο αληθινή είναι. Μόνο κάτι πραγματικά αληθινό μπορεί να σε πονέσει και ο πόνος σημαίνει πως αισθάνεσαι, πως ζεις. Ο πόνος σημαίνει πως γίνεσαι πιο σοφός, πως αποκτάς εμπειρίες. Και το ν' αγαπήσεις αφού έχεις πληγωθεί και πονέσει, κινδυνεύοντας να ματώσεις ακόμα μία φορά, σε κάνει δυνατό γιατί έχεις την τόλμη να ρισκάρεις, να νιώσεις, να ζήσεις, ακόμα κι αν φας και πάλι τα μούτρα σου.


Να ονειρεύεστε... Να ονειρεύεστε όσο πιο μεγάλα και τρελά μπορείτε! Να ονειρεύεστε το άπιαστο, το ασύλληπτο, και να το κυνηγάτε χωρίς τέλος. Γιατί όσο πιο μεγάλα και τρελά είναι τα όνειρά μας, όσο πιο μακρινά και απίθανα φαντάζουν, τόσο μεγαλύτερη είναι η ικανοποίηση και η ευτυχία που βιώνουμε όταν καταφέρνουμε να τα κατακτήσουμε. Τα όνειρά μας, είναι δικά μας! Το ίδιο και οι ευκαιρίες να τα πραγματοποιήσουμε. Γι' αυτό, μην σκέφτεστε τι είναι λογικό και τι όχι! Σκεφτείτε τι πραγματικά θέλετε και πείστε τον εαυτό σας πως μπορεί να το έχει. Κι όταν το αποκτήσετε, χαρείτε το, γιατί οι στιγμές αυτές είναι μοναδικές.


Να έχετε αυτογνωσία... Ανακαλύψτε τον εαυτό σας! Βρείτε ποιοι πραγματικά είστε! Συνειδητοποιήστε ποια είναι τα προτερήματα και τα ελαττώματά σας! Μόνο κάποιος που ξέρει καλά τον εαυτό του μπορεί να νιώσει ολοκληρωμένος, πλήρης. Μόνο κάποιος που ξέρει ποιος είναι και νιώθει καλά μ' αυτό μπορεί να γίνει πραγματικά ευτυχισμένος. Γιατί η ευτυχία πηγάζει από την πληρότητα και η πληρότητα ξεκινάει από την αποδοχή του εαυτού μας, με τα καλά και τα άσχημά του που αποτελούν μέρος του όλου μας. Ας αποδεχθούμε εμείς τον εαυτό μας και μετά, θα είναι πιο εύκολο να μας αποδεχθούν και οι άλλοι.


Να είστε ειλικρινείς... Να είστε ειλικρινείς με το πως νιώθετε... και να το λέτε... να το εκφράζετε. Μην κρατάτε μέσα σας συναισθήματα, είτε θετικά είτε αρνητικά. Τα πρώτα δηλητηριάζονται με το να μην εκφράζονται και τα δεύτερα, δηλητηριάζουν εσάς γιατί δεν τ' αφήνετε να βγουν από μέσα σας. Μην θάβετε τις σκέψεις σας! Αποτελούν μέρος αυτού που είστε και όποιος δεν μπορεί να αποδεχθεί τις σκέψεις σας, δεν θα μπορέσει να αποδεχθεί ποτέ πραγματικά κι εσάς τους ίδιους. Να είστε ειλικρινείς γιατί είναι από τα λίγα πράγματα που σε καθιστούν ουσιαστικά ηθικό, όχι απέναντι στα πρέπει, αλλά απέναντι σε σας τους ίδιους.


Να μείνετε μακριά από τοξικούς ανθρώπους... Και τοξικές καταστάσεις... Η αγάπη δεν είναι πάντα αρκετή! Το να νοιάζεσαι κάποιον δεν φτάνει! Το να προσπαθείς μόνο εσύ δεν φέρνει αποτελέσματα! Μην προσπαθείτε να σώσετε κάτι που ξέρετε πως έχει καταρρεύσει και δεν μπορεί να ξαναγίνει όπως ήταν. Οι σχέσεις που τελειώνουν άδοξα, όποια μορφή κι αν έχουν, πονάνε. Αλλά τα είπαμε... η αγάπη τα έχει αυτά. Και ναι, μπορεί να τελειώσει! Μένει όμως η ανάμνησή της και αν δεν θέλετε να την χάσετε κι αυτήν, να την μολύνετε και να την καταστρέψετε, αφήστε τα πράγματα ν' ακολουθήσουν την πορεία τους. Ίσως και να είναι για καλό! Μα πάνω απ' όλα, δεν σας αξίζει! Σε κανέναν δεν αξίζει...


Να είστε γενναίοι... Και όχι, το να είσαι γενναίος δεν σημαίνει να μην έχει αίσθηση του φόβου. Σημαίνει να βλέπεις τον φόβο, να τον νιώθεις, να τον βιώνεις, να τον αισθάνεσαι σε κάθε κύτταρο του σώματός σου, να κυριεύει το μυαλό σου, να κάνει την καρδιά σου να χτυπά σαν τρελή κι όμως, εσύ, ν' αποφασίζεις να τρέξεις κατά πάνω του. Το να είσαι γενναίος σημαίνει να έχεις τόλμη, να ρισκάρεις, να προσπαθείς, να παλεύεις, ακόμα κι αν ξέρεις πως αυτό μπορεί να έχει συνέπειες αλλά να μην σε νοιάζει. Γιατί ό,τι κι αν συμβεί, η απόφαση και το ρίσκο θα είναι δικά σου, θα τα έχει επιλέξει, θα τα έχεις ζήσει και παράλληλα, εκείνα, θα σε έχουν διδάξει.


Να είστε αισιόδοξοι... Το ξέρω, δεν είναι πάντα εύκολο! Βασικά, σχεδόν ποτέ δεν είναι, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να πάψετε να προσπαθείτε. Όχι, δεν θα σας προτείνω να βλέπετε πάντα την θετική πλευρά των πραγμάτων. Κάποια πράγματα δεν έχουν θετική πλευρά. Θα σας προτείνω, όμως, να δημιουργήσετε εσείς μία. Όχι να ελπίζετε πως τα πράγματα θα στρώσουν, αλλά να έχετε την βεβαιότητα πως με την δική σας προσπάθεια, με την δική σας δουλειά, θα μπορέσουν να γίνουν καλύτερα και γιατί όχι, ίσως κάποια στιγμή να γίνουν ακόμα και ιδανικά.


Να μην επιτρέψετε σε κανέναν να σας πει "αυτό δεν μπορείς να το κάνεις"... Να μην επιτρέψετε σε κανέναν να σας μειώσει... Κάθε προσπάθεια, αξίζει αναγνώριση! Κάθε προσωπική θυσία, αξίζει σεβασμό! Αναγνωρίστε και σεβαστείτε πρώτοι τον εαυτό σας και μετά απαιτήστε και από τους άλλους να το κάνουν, όχι γιατί πρέπει, αλλά γιατί αυτό είναι το σωστό. Λίγο ή πολύ, ό,τι κι αν κάνετε, ό,τι κι αν πετυχαίνετε, είναι αποτέλεσμα του δικού σας κόπου, της δικής σας αυτοθυσίας. Μην περιμένετε από τους άλλους να το αντιλαμβάνονται πάντα, μην τους αφήσετε ποτέ όμως να σας κάνουν να αισθανθείτε πως είτε εσείς είτε οι προσπάθειές σας δεν είναι σημαντικές ή σπουδαίες. Αυτό είναι κάτι που μόνο εσείς ξέρετε! Μόνο εσείς γνωρίζετε μέχρι που θέλετε και μπορείτε να φτάσετε. Απλά, κάντε το!

Καλή χρονιά σε όλους...

6 σχόλια on "Οι δικές μου ευχές για το 2015... αν και κάπως "διαφορετικές""

Tania είπε...

Καλη χρόνια γλυκιά μου

Nadia V. είπε...

Καλή χρονιά να έχουμε,Γιωτάκι μου!!!Πολύ σωστες οι ευχές σου,είθε φέτος να γίνουν πραγματικότητα για ολους μας!!!!!

Χρύσα είπε...

Καλή χρονιά Γιωτάκι μου!Να έχεις πάντα επιτυχίες και να είσαι ευτυχισμένη με την οικογένειά σου!Μακάρι όλοι μας να ακολουθήσουμε τις συμβουλες σου!

Γιώτα Παπαδημακοπούλου on 4 Ιανουαρίου 2015 στις 12:42 μ.μ. είπε...

@ Τάνια μου, καλή χρονιά και σε σένα, με υγεία και αγάπη! :)

Γιώτα Παπαδημακοπούλου on 4 Ιανουαρίου 2015 στις 12:42 μ.μ. είπε...

@ Ναντιάκι μου, καλή χρονιά και ό,τι καλύτερο, μέσα από την καρδιά μου! Μακάρι, γιατί έτσι -ίσως- θα είμαστε πιο ευτυχισμένοι! :) <3

Γιώτα Παπαδημακοπούλου on 4 Ιανουαρίου 2015 στις 12:43 μ.μ. είπε...

@ Χρύσα μου, ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον να κάνουμε όσα από αυτά μπορούμε! ;)
Καλή χρονιά και πάλι, και ό,τι ποθείς να το αποκτήσεις! <3

Δημοσίευση σχολίου

 

Giota's Diaries Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal