Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2014

Οι δικές μου ευχές για το 2015... αν και κάπως "διαφορετικές"

Αναρτήθηκε από Γιώτα Παπαδημακοπούλου στις 3:57 μ.μ. 6 σχόλια

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της! Μια χρονιά που για κάποιους από εμάς ήταν κακή, για κάποιους άλλους καλή, και για κάποιους άλλους μία από τα ίδια. Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκουμε όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αυτή η χρονιά, με τα καλά και τ' άσχημά της, είναι μέρος της ζωής μας και πως κάτι αφήνει πίσω της. Κάτι μας έμαθε, κάτι μας δίδαξε, κάποις εμπειρίες αποκτήσαμε που στο μέλλον θα μας φανούν χρήσιμες. Όμως, δεν θέλω να κάνω κι άλλη ανασκόπηση. Την έκανα χθες και είναι αρκετή. Θέλω να σας ευχηθώ για το ξεκίνημα μιας νέας χρονιάς που θέλω να πιστεύω πως θα είναι καλύτερη. Και πέραν από υγεία, αγάπη, ευτυχία, θέλω να σας ευχηθώ -ή και να σας συμβουλεύσω- κάτι περισσότερο από αυτά που ναι μεν είναι σημαντικά, αλλά τόσο δεδομένα και κοινότυπα θεωρούνται. Θέλω να επιστήσω την προσοχή σας σε πράγματα που -για μένα- χωρίς αυτά, δεν μπορείς ποτέ να είσαι πλήρης, αυθεντικός κι ευτυχισμένος. Πάμε, λοιπόν...


Ν' αγαπάτε... Ν' αγαπάτε με όλο σας το είναι! Ν' αγαπάτε παθιασμένα, απελπισμένα! Ν' αγαπάτε χωρίς λογική και όρια! Ν' αγαπάτε χωρίς να υπολογίζετε τα πρέπει, χωρίς να σκέφτεστε τις συμβάσεις που άλλοι επιτάσσουν! Ν' αγαπάτε κι ας πληγωθείτε... Ν' αγαπάτε και να εύχεστε να πληγωθείτε... Όχι πάντα, αλλά κάποιες φορές... Γιατί όσο πιο πολύ σε πληγώνει μια αγάπη, τόσο πιο αληθινή είναι. Μόνο κάτι πραγματικά αληθινό μπορεί να σε πονέσει και ο πόνος σημαίνει πως αισθάνεσαι, πως ζεις. Ο πόνος σημαίνει πως γίνεσαι πιο σοφός, πως αποκτάς εμπειρίες. Και το ν' αγαπήσεις αφού έχεις πληγωθεί και πονέσει, κινδυνεύοντας να ματώσεις ακόμα μία φορά, σε κάνει δυνατό γιατί έχεις την τόλμη να ρισκάρεις, να νιώσεις, να ζήσεις, ακόμα κι αν φας και πάλι τα μούτρα σου.


Να ονειρεύεστε... Να ονειρεύεστε όσο πιο μεγάλα και τρελά μπορείτε! Να ονειρεύεστε το άπιαστο, το ασύλληπτο, και να το κυνηγάτε χωρίς τέλος. Γιατί όσο πιο μεγάλα και τρελά είναι τα όνειρά μας, όσο πιο μακρινά και απίθανα φαντάζουν, τόσο μεγαλύτερη είναι η ικανοποίηση και η ευτυχία που βιώνουμε όταν καταφέρνουμε να τα κατακτήσουμε. Τα όνειρά μας, είναι δικά μας! Το ίδιο και οι ευκαιρίες να τα πραγματοποιήσουμε. Γι' αυτό, μην σκέφτεστε τι είναι λογικό και τι όχι! Σκεφτείτε τι πραγματικά θέλετε και πείστε τον εαυτό σας πως μπορεί να το έχει. Κι όταν το αποκτήσετε, χαρείτε το, γιατί οι στιγμές αυτές είναι μοναδικές.


Να έχετε αυτογνωσία... Ανακαλύψτε τον εαυτό σας! Βρείτε ποιοι πραγματικά είστε! Συνειδητοποιήστε ποια είναι τα προτερήματα και τα ελαττώματά σας! Μόνο κάποιος που ξέρει καλά τον εαυτό του μπορεί να νιώσει ολοκληρωμένος, πλήρης. Μόνο κάποιος που ξέρει ποιος είναι και νιώθει καλά μ' αυτό μπορεί να γίνει πραγματικά ευτυχισμένος. Γιατί η ευτυχία πηγάζει από την πληρότητα και η πληρότητα ξεκινάει από την αποδοχή του εαυτού μας, με τα καλά και τα άσχημά του που αποτελούν μέρος του όλου μας. Ας αποδεχθούμε εμείς τον εαυτό μας και μετά, θα είναι πιο εύκολο να μας αποδεχθούν και οι άλλοι.


Να είστε ειλικρινείς... Να είστε ειλικρινείς με το πως νιώθετε... και να το λέτε... να το εκφράζετε. Μην κρατάτε μέσα σας συναισθήματα, είτε θετικά είτε αρνητικά. Τα πρώτα δηλητηριάζονται με το να μην εκφράζονται και τα δεύτερα, δηλητηριάζουν εσάς γιατί δεν τ' αφήνετε να βγουν από μέσα σας. Μην θάβετε τις σκέψεις σας! Αποτελούν μέρος αυτού που είστε και όποιος δεν μπορεί να αποδεχθεί τις σκέψεις σας, δεν θα μπορέσει να αποδεχθεί ποτέ πραγματικά κι εσάς τους ίδιους. Να είστε ειλικρινείς γιατί είναι από τα λίγα πράγματα που σε καθιστούν ουσιαστικά ηθικό, όχι απέναντι στα πρέπει, αλλά απέναντι σε σας τους ίδιους.


Να μείνετε μακριά από τοξικούς ανθρώπους... Και τοξικές καταστάσεις... Η αγάπη δεν είναι πάντα αρκετή! Το να νοιάζεσαι κάποιον δεν φτάνει! Το να προσπαθείς μόνο εσύ δεν φέρνει αποτελέσματα! Μην προσπαθείτε να σώσετε κάτι που ξέρετε πως έχει καταρρεύσει και δεν μπορεί να ξαναγίνει όπως ήταν. Οι σχέσεις που τελειώνουν άδοξα, όποια μορφή κι αν έχουν, πονάνε. Αλλά τα είπαμε... η αγάπη τα έχει αυτά. Και ναι, μπορεί να τελειώσει! Μένει όμως η ανάμνησή της και αν δεν θέλετε να την χάσετε κι αυτήν, να την μολύνετε και να την καταστρέψετε, αφήστε τα πράγματα ν' ακολουθήσουν την πορεία τους. Ίσως και να είναι για καλό! Μα πάνω απ' όλα, δεν σας αξίζει! Σε κανέναν δεν αξίζει...


Να είστε γενναίοι... Και όχι, το να είσαι γενναίος δεν σημαίνει να μην έχει αίσθηση του φόβου. Σημαίνει να βλέπεις τον φόβο, να τον νιώθεις, να τον βιώνεις, να τον αισθάνεσαι σε κάθε κύτταρο του σώματός σου, να κυριεύει το μυαλό σου, να κάνει την καρδιά σου να χτυπά σαν τρελή κι όμως, εσύ, ν' αποφασίζεις να τρέξεις κατά πάνω του. Το να είσαι γενναίος σημαίνει να έχεις τόλμη, να ρισκάρεις, να προσπαθείς, να παλεύεις, ακόμα κι αν ξέρεις πως αυτό μπορεί να έχει συνέπειες αλλά να μην σε νοιάζει. Γιατί ό,τι κι αν συμβεί, η απόφαση και το ρίσκο θα είναι δικά σου, θα τα έχει επιλέξει, θα τα έχεις ζήσει και παράλληλα, εκείνα, θα σε έχουν διδάξει.


Να είστε αισιόδοξοι... Το ξέρω, δεν είναι πάντα εύκολο! Βασικά, σχεδόν ποτέ δεν είναι, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να πάψετε να προσπαθείτε. Όχι, δεν θα σας προτείνω να βλέπετε πάντα την θετική πλευρά των πραγμάτων. Κάποια πράγματα δεν έχουν θετική πλευρά. Θα σας προτείνω, όμως, να δημιουργήσετε εσείς μία. Όχι να ελπίζετε πως τα πράγματα θα στρώσουν, αλλά να έχετε την βεβαιότητα πως με την δική σας προσπάθεια, με την δική σας δουλειά, θα μπορέσουν να γίνουν καλύτερα και γιατί όχι, ίσως κάποια στιγμή να γίνουν ακόμα και ιδανικά.


Να μην επιτρέψετε σε κανέναν να σας πει "αυτό δεν μπορείς να το κάνεις"... Να μην επιτρέψετε σε κανέναν να σας μειώσει... Κάθε προσπάθεια, αξίζει αναγνώριση! Κάθε προσωπική θυσία, αξίζει σεβασμό! Αναγνωρίστε και σεβαστείτε πρώτοι τον εαυτό σας και μετά απαιτήστε και από τους άλλους να το κάνουν, όχι γιατί πρέπει, αλλά γιατί αυτό είναι το σωστό. Λίγο ή πολύ, ό,τι κι αν κάνετε, ό,τι κι αν πετυχαίνετε, είναι αποτέλεσμα του δικού σας κόπου, της δικής σας αυτοθυσίας. Μην περιμένετε από τους άλλους να το αντιλαμβάνονται πάντα, μην τους αφήσετε ποτέ όμως να σας κάνουν να αισθανθείτε πως είτε εσείς είτε οι προσπάθειές σας δεν είναι σημαντικές ή σπουδαίες. Αυτό είναι κάτι που μόνο εσείς ξέρετε! Μόνο εσείς γνωρίζετε μέχρι που θέλετε και μπορείτε να φτάσετε. Απλά, κάντε το!

Καλή χρονιά σε όλους...

Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014

30άρισα... ώρα για γενική "ανασκόπηση"

Αναρτήθηκε από Γιώτα Παπαδημακοπούλου στις 12:58 π.μ. 8 σχόλια

30!!! Ω, ναι... σήμερα είναι η μέρα που κάνω δυναμική είσοδο σε μια νέα δεκαετία, εκείνη που τόσες και τόσες γυναίκες στον πλανήτη τρέμουν. Των πρώτων “άντα”! Βασικά, ποτέ δεν μου άρεσε αυτή η έκφραση. Ανέκαθεν μου ακουγόταν αρκετά... “καθυστερημένη”, αν καταλαβαίνετε τι θέλω να πω. Δεν ξέρω γιατί επικρατεί αυτός ο πανικός και ο σπαραγμός. Τι αλλάζει πραγματικά, άραγε; Σαφέστατα, εισερχόμαστε σ' ένα νέο κύκλο της ζωής μας αλλά αυτό δεν είναι κάτι που -θεωρητικά- συμβαίνει κάθε χρόνο; Μήπως, απλά, αφήνουμε τον εαυτό μας να παρασύρεται από πράγματα και καταστάσεις που κάποιοι άλλοι μας έχουν επιβάλλει;
Τέλος πάντων, όπως και να 'χει, η 30η Δεκεμβρίου κάθε χρόνου, εκτός της γενέθλιας ημέρας μου (το ότι βγαίνουν την ίδια μέρα οι καλικάντζαροι θα το θεωρήσω κακόγουστο χιούμορ του γυναικολόγου της μάνας μου), είναι εκείνη που έχω αποφασίσει να κάνω τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε. Στην προκειμένη περίπτωση, πρέπει να κάνω απολογισμό του 2014, του ΓΑΜΗΜΕΝΟΥ 2014, που κακό ψόφο να έχει, να φύγει και να μην ξαναγυρίσει για τα επόμενα... βασικά, να μην ξαναγυρίσει ΠΟΤΕ, αν και πολύ φοβάμαι πως μες τους κύκλους της ζωής, θα ξαναζήσω κάποια στιγμή μια εξίσου σκατένια χρονιά.


2014! Η χρονιά που έκανε τις Επτά Πληγές του Φαραώ να μοιάζουν με διακοπές στην Σαντορίνη. Θα έχω να το λέω μέχρι να πεθάνω, για τα επόμενα 85 χρόνια δηλαδή. Πραγματικά, αν μου έλεγε κανείς στο ξεκίνημα της χρονιάς πως θα περνούσα του Χριστού τα Πάθη, δεν θα τον πίστευα. Θα θεωρούσα αδιανόητο σ' έναν τόσο συνηθισμένο και καθημερινό άνθρωπο όπως εμένα να συμβούν όλα αυτά που συνέβησαν. Κι όμως... Δεν έχω λόγια! Απλά τα πράγματα! Δεν ξέρω που να το πιάσω και που να το αφήσω, αφού το 2014 αποτελείται από δώδεκα μήνες όπου δεχόμουν συνεχή πλήγματα και που τα πράγματα πήγαιναν συνεχώς από το κακό στο χειρότερο. Έτσι, βρε αδερφέ, για να γελάει ο Θεός μες τα μούτρα μου κάθε φορά που έλεγα, “τι χειρότερο μπορεί να συμβεί;”
Δεν θέλω να επεκταθώ και να αναλωθώ σε υπερβολικές λεπτομέρειες. Όχι μόνο θα σας κάνω να μιζεριάσετε, αλλά θα καταλήξω να εκνευριστώ ακόμα περισσότερο που χρειάστηκε να περιμένω έναν ολόκληρο χρόνο για να έχω μια μικρή ελπίδα να δω τα πράγματα να πηγαίνουν καλύτερα. Άλλωστε, οι μεγαλύτερες “πληγές” μας έρχονται από ανθρώπους που νοιαζόμαστε και είναι σημαντικοί για εμάς. Ως εκ τούτου, είναι θλιβερό και στενάχωρο μπροστά σε μια νέα ανατολή να κάθομαι να απαριθμώ τους λόγους που όλοι αυτοί με απογοήτευσαν. Δεν πειράζει... καλά να είμαστε, όχι για να ξεχνάμε, αλλά για να μαθαίνουμε... και να προσέχουμε.
Δεν θα κάνω, λοιπόν, ανασκόπηση του 2014 -που ελπίζω φεύγοντας να πάρει όλα τα σκατά που έφερε μαζί του-, αλλά ανασκόπηση των 30 χρόνων της ζωής μου. Των 30 χρόνων που θα έπρεπε να μου προκαλούν πανικό κι όμως, ως νούμερο, με αφήνουν παγερά αδιάφορη. Το σκέφτηκα... το σκέφτηκα πολύ! Προσπάθησα πολύ σκληρά να καταλήξω στο γιατί δεν με έχει πιάσει αυτός ο πανικός για τον οποίο μιλάνε οι περισσότερες γυναίκες που είτε έχουν περάσει τον σκόπελο των 30, είτε τον πλησιάζουν επικίνδυνα. Και, τελικά, η απάντηση είναι πάρα πολύ απλή. Δεν με νοιάζει και δεν φοβάμαι γιατί είμαι πλήρης, γιατί είμαι αυθεντική, γιατί δεν μετανιώνω για τίποτα απ' όσα έχω κάνει. 


Είμαι η Γιώτα, είμαι 30 χρονών και το δηλώνω με χαρά, καμάρι και περηφάνια. Πρώτα απ' όλα, έχω καλά γονίδια (ευχαριστώ, μαμά!) και δεν θεωρώ πως δείχνω για 30. Από την άλλη, δεν έχω απωθημένα. Όσα ήθελα να κάνω -ως τώρα-, τα έκανα. Όσο ήθελα να ζήσω, τα έχω ζήσει. Έμαθα να είμαι ειλικρινής και να λέω αυτό που σκέφτομαι, να εκφράζω όλα όσα νιώθω και κυρίως, να τα έχω καλά με τον εαυτό μου γιατί πολύ απλά, ξέρω ποια είμαι, ξέρω πως πορεύομαι και ξέρω που οδεύω. Είμαι 30 χρονών και μπορώ περήφανα να πω πως έχω κάνει κι έχω δει πολύ περισσότερα απ' όσα άλλοι άνθρωποι στην ηλικία μου. Έχω ζήσει μια γεμάτη ζωή και εξίσου γεμάτη σκοπεύω να είναι και αυτό που θ' ακολουθήσει (είπαμε... 85 χρόνια, μην ξεχνιόμαστε!)
Γι' αυτό, όχι 2014, δεν θα σ' αφήσω να με πτοήσεις. Θα σε αφήσω να φύγεις και θα σου κουνήσω το μαντήλι. Γιατί, απλά, ήσουν μια κακή χρονιά ανάμεσα σε τόσες άλλες καλές. Και ανάμεσα στα σκατά σου, ξεχώρισα και κάποια πετραδάκια που θα τα φυλάξω όπως τους αξίζει. Θα σε αφήσω να φύγεις για να κάνω χώρο στο 2015 που σίγουρα θα είναι καλύτερο από εσένα. Θα το κάνω εγώ να είναι καλύτερο. Δεν θα σε ξεχάσω, όχι γιατί δεν γίνεται, αλλά γιατί δεν θέλω. Καλώς ή κακώς, αποτελείς μέρος 30 υπέροχων συνολικά χρόνων που με έκαναν τον άνθρωπο που είμαι σήμερα, έναν άνθρωπο που ξέρει τον εαυτό του και που καμαρώνει γι' αυτόν. Έναν άνθρωπο που αγαπάει με όλο του το είναι και θα συνεχίσει να το κάνει ακόμα κι αν πληγώνεται. Έναν άνθρωπο που όσο τον “χτυπάς”, τόσο επιμένει. Έναν άνθρωπο που χαμογελά ακόμα κι όταν κλαίει. Έναν άνθρωπο που πάντα θα ονειρεύεται, όσα εμπόδια κι αν βρει στον δρόμο του, και θα δουλεύει για να πραγματοποιεί τα όνειρά του αυτά.

Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014

"Σαββατοχτυπημένες..." 18η εκπομπή - 16/12/2014

Αναρτήθηκε από Γιώτα Παπαδημακοπούλου στις 11:58 μ.μ. 4 σχόλια
Την Τρίτη 02 Δεκεμβρίου 2014, οι "Σαββατοχτυπημένες..." βρέθηκαν και πάλι στην συχνότητα του Ράδιο Αερόστατο. Το θέμα της εκπομπής... αγαπημένα τραγούδια, με στίχους ή μη, από αγαπημένες -ή όχι και τόσο αγαπημένες- ταινίες.


Αν δεν ακούσατε την εκπομπή ή αν απλά επιθυμείτε να κάνετε μια επανάληψη, ακολουθήστε τον σύνδεσμο:

Και μην ξεχνάτε... κάθε δεύτερη Τρίτη είμαστε στον αέρα 20.00μ.μ.-22.00μ.μ. και σας περιμένουμε στην παρέα μας...

Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2014

"Η Μαγεία των Λέξεων..." 37η εκπομπή - 28/12/2014

Αναρτήθηκε από Γιώτα Παπαδημακοπούλου στις 11:55 μ.μ. 2 σχόλια
Την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014, στην 37η κατά σειρά εκπομπή της "Μαγείας των Λέξεων...", μένοντας πιστοί στο πνεύμα των ημερών, ακούσαμε περισσότερα κάλαντα με παραδοσιακές πινελιές, και διαβάσαμε ακόμα περισσότερα γιορτινά παραμύθια.Αν δεν καταφέρατε να μας ακούσετε ή θέλετε να κάνετε μια επανάληψη, ακολουθήστε τον σύνδεσμο:

Και μην ξεχνάτε... κάθε Κυριακή, συντονιζόμαστε στο Ράδιο Αερόστατο μεταξύ 12.00μ.μ. και 13.00μ.μ.

Σάββατο, 27 Δεκεμβρίου 2014

"Η Μαγεία των Λέξεων..." 36η εκπομπή - 21/12/2014

Αναρτήθηκε από Γιώτα Παπαδημακοπούλου στις 11:54 μ.μ. 4 σχόλια
Την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014, στην 36η κατά σειρά εκπομπή της "Μαγείας των Λέξεων...", με αφορμή τις άγιες ημέρες που διανύουμε, ακούσαμε κάλαντα της εποχής και διαβάσαμε παραμύθια για τους μικρούς μας φίλους με θέμα, τι άλλο... τα Χριστούγεννα.


Αν θέλετε ν' ακούσετε ξανά την εκπομπή, ή αν δεν την προλάβατε στην κανονική της ημέρα, ακολουθήστε τον σύνδεσμο:

Και μην ξεχνάτε... κάθε Κυριακή, συντονιζόμαστε στο Ράδιο Αερόστατο μεταξύ 12.00μ.μ. και 13.00μ.μ.

Παρασκευή, 26 Δεκεμβρίου 2014

"Η Μαγεία των Λέξεων..." 35η εκπομπή - 14/12/2014

Αναρτήθηκε από Γιώτα Παπαδημακοπούλου στις 11:50 μ.μ. 3 σχόλια
Την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014, στην 35η κατά σειρά εκπομπή της "Μαγείας των Λέξεων...", ασχοληθήκαμε με ένα θέμα που εσείς ζητήσατε. Μελλοποιημένη ποίηση, από Έλληνες καλλιτέχνες που τόσο αγαπάμε.


Αν δεν καταφέρατε ν' ακούστε την μελωδική μας εκπομπή ή αν θέλετε να κάνετε μια επανάληψη, ακολουθήστε τον σύνδεσμο:

Και μην ξεχνάτε... κάθε Κυριακή, συντονιζόμαστε στο Ράδιο Αερόστατο μεταξύ 12.00μ.μ. και 13.00μ.μ.

Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2014

ιδέα • λέξη • λόγος | Festival of iDEAS 2014 - Θα είμαι κι εγώ εκεί

Αναρτήθηκε από Γιώτα Παπαδημακοπούλου στις 10:10 μ.μ. 2 σχόλια

Το πρώτο φεστιβάλ «Ιδέα • λέξη • λόγος» είναι γεγονός. Kαι αύριο, Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2014, τη δεύτερη μέρα του φεστιβάλ, θα βρίσκομαι κι εγώ εκεί για να δώσω το παρών μ' έναν ξεχωριστό τρόπο, στο όμορφο και ζεστό Beton7 στο Γκάζι.

23 Δεκεμβρίου | «Σκλάβοι στις εμπνεύσεις τους»*

Συγγραφείς και αυτά που τους εμπνέουν, που τους στοιχειώνουν ή τους κυνηγούν. Μια πρωτότυπη και προκλητική performance-installation, στο θέατρο του Beton7, όπου οι ιδέες και οι εμπνεύσεις παίρνουν σάρκα από την σάρκα των συγγραφέων, ανάσα απ’ την ανάσα τους και ζωή απ’ τη ζωή τους. Ανοιχτή όλη μέρα ως έκθεση, που θα εξελιχθεί σε μια απρόβλεπτη performance. Να είστε έτοιμοι για όλα.

Συμμετέχουν: Αγγέλα Γαβρίλη, Διονύσης Μαρίνος, Δημήτρης Νίκου, Γιώτα Παπαδημακοπούλου, Μικέλα Φερούση.

*ο τίτλος είναι εμπνευσμένος από το μυθιστόρημα «Οι σκλάβοι στα δεσμά τους», του Κων/νου Θεοτόκη.

Η είσοδος είναι χωρίς αντίτιμο, απαραίτητα όμως, με ένα βιβλίο (ή περισσότερα αν θέλετε) που θα «απελευθερωθεί» στη συνέχεια για το φεστιβάλ. Τα βιβλία που θα μείνουν στο χώρο του Beton7 μετά το τέλος του φεστιβάλ, θα προσφερθούν στο θεραπευτικό πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ «Οξυγόνο», για την ενίσχυση της βιβλιοθήκης στον συμβουλευτικό σταθμό των φυλακών Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα.

Σας περιμένουμε...

Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014

Το "Μη με ξεχάσεις" στη λίστα του perizitito.gr με τα 50 πιο περιζήτητα βιβλία του 2014

Αναρτήθηκε από Γιώτα Παπαδημακοπούλου στις 8:25 μ.μ. 6 σχόλια
Το perizitito.gr έβγαλε τη λίστα με τα 50 πιο περιζήτητα βιβλία του 2014, και το δικό μου "Μη με ξεχάσεις", βρίσκεται ανάμεσά τους. Ευχαριστώ όλους εκείνους που το διάβασαν και το αγάπησαν, αλλά και όσους σκοπεύουν να το διαβάσουν στο μέλλον. Άλλωστε, το κάθε βιβλίο, εσείς οι αναγνώστες το κάνετε πετυχημένο. Κι αν μη τι άλλο, είναι τιμή για μένα να βλέπω το βιβλίο μου ανάμεσα σε άλλους, σπουδαίους τίτλους βιβλίων που αγαπώ, και συγγραφέων που εκτιμώ! 

Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου 2014

"Σαββατοχτυπημένες..." 17η εκπομπή - 02/12/2014

Αναρτήθηκε από Γιώτα Παπαδημακοπούλου στις 8:30 μ.μ. 2 σχόλια
Την Τρίτη 02 Δεκεμβρίου 2014, οι "Σαββατοχτυπημένες..." ήταν πιστές στο ραντεβού τους, μέσα από την συχνότητα του Ράδιο Αερόστατο. Περιέργως -καλά, όχι και τόσο περιέργως, αλλά λέμε τώρα- σας άρεσαν πολύ οι μουσικές μας επιλογές και μας ζητήσατε να το επαναλάβουμε. Ικανοποιώντας, λοιπόν, την δικιά σας απαίτηση, επανήλθαμε με αγαπημένα μας τραγούδια που μας έχουν σημαδέψει και κάτι σημαίνουν για εμάς.


Αν δεν ακούσατε την εκπομπή και θέλετε να το κάνετε τώρα, ή αν απλά θέλετε να κάνετε μια επανάληψη, ακολουθήστε τον σύνδεσμο:

Και μην ξεχνάτε... κάθε δεύτερη Τρίτη είμαστε στον αέρα 20.00μ.μ.-22.00μ.μ. και σας περιμένουμε στην παρέα μας...

Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2014

"Σαββατοχτυπημένες..." 16η εκπομπή - 18/11/2014

Αναρτήθηκε από Γιώτα Παπαδημακοπούλου στις 8:29 μ.μ. 6 σχόλια
Την Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014, οι "Σαββατοχτυπημένες..." βρέθηκαν ακόμα μία φορά στην συχνότητα του Ράδιο Αερόστατο, προκειμένου να σας κρατήσουν δίωρη συντροφιά. Κι επειδή βαριόμασταν να ετοιμάσουμε κάποιο καλύτερο και πιο περίπλοκο θέμα, μοιραστήκαμε μαζί σας τραγούδια που αγαπάμε, αλλά και τους λόγους που τ' αγαπάμε.


Για ν' ακούσετε την εκπομπή μας είτε για πρώτη φορά είτε σε επανάληψη, δεν έχετε παρά ν' ακολουθήσετε τον σύνδεσμο:

Και μην ξεχνάτε... κάθε δεύτερη Τρίτη είμαστε στον αέρα 20.00μ.μ.-22.00μ.μ. και σας περιμένουμε στην παρέα μας...

Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου 2014

"Η Μαγεία των Λέξεων..." 34η εκπομπή - 30/11/2014

Αναρτήθηκε από Γιώτα Παπαδημακοπούλου στις 1:10 μ.μ. 2 σχόλια
Την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014, στην 34η κατά σειρά εκπομπή της "Μαγείας των Λέξεων...", επανήλθαμε στο θέμα της προηγούμενης εκπομπής -έπειτα από δικιά σας απαίτηση-, με περισσότερα ξένα τραγούδια εμπνευσμένα από την ποίηση.


Αν δεν μπορέσατε ν' ακούσετε την εκπομπή ή αν θέλετα να την ξανακούσετε, ακολουθήστε τον σύνδεσμο:

Και μην ξεχνάτε... κάθε Κυριακή, συντονιζόμαστε στο Ράδιο Αερόστατο μεταξύ 12.00μ.μ. και 13.00μ.μ.

Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου 2014

"Η Μαγεία των Λέξεων..." 33η εκπομπή - 23/11/2014

Αναρτήθηκε από Γιώτα Παπαδημακοπούλου στις 1:07 μ.μ. 4 σχόλια
Την Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014, στην 33η κατά σειρά εκπομπή της "Μαγείας των Λέξεων...", ακολουθήσαμε πιο... μουσικούς ρυθμούς. Θέμα της εκπομπής, ξένα τραγούδια η έμπνευση των οποίων έχει προέλθει από την ποίηση.


Αν δεν ακούσατε την εκπομπή ή αν επιθυμείτε μια δεύτερη ακρόαση, δεν έχετε παρά ν' ακολουθήσετε τον σύνδεσμο:

Και μην ξεχνάτε... κάθε Κυριακή, συντονιζόμαστε στο Ράδιο Αερόστατο μεταξύ 12.00μ.μ. και 13.00μ.μ.

Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου 2014

"Η Μαγεία των Λέξεων..." 31η εκπομπή - 26/10/2014

Αναρτήθηκε από Γιώτα Παπαδημακοπούλου στις 12:36 μ.μ. 5 σχόλια
Την Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014, στην 31η κατά σειρά εκπομπή της "Μαγείας των Λέξεων..." και στο studio του Ράδιο Αερόστατο, βρέθηκε για μια ακόμη φορά η φίλη και blogger Νικολέτα Κατσιούλη, με την οποία συζητήσαμε για τα εξώφυλλα εκείνα που λατρέψαμε, αλλά και για τα εξώφυλλα εκείνα που μισήσαμε και που πολλές φορές καταδίκασαν ένα υπέροχο βιβλίο.


Αν δεν ακούσατε την εκπομπή ή αν θέλετε να την ακούσετε σε επανάληψη, δεν έχετε παρά ν' ακολουθήσετε τον σύνδεσμο:

Και μην ξεχνάτε... κάθε Κυριακή, συντονιζόμαστε στο Ράδιο Αερόστατο μεταξύ 12.00μ.μ. και 13.00μ.μ.

Δευτέρα, 1 Δεκεμβρίου 2014

Οι "Ξεπεσμένοι Άγγελοι" και το "Μη με ξεχάσεις" στην βιτρίνα του βιβλιοπωλείου "Δημόκριτος" στην Κοζάνη

Αναρτήθηκε από Γιώτα Παπαδημακοπούλου στις 11:57 π.μ. 2 σχόλια
Το βιβλιοπωλείο "Δημόκριτος" στην Κοζάνη υποστηρίζει τις εκδόσεις Μάτι. Προσωπικά, τους ευχαριστώ θερμά για την αγάπη, την στήριξη και την προβολή, που αναδεικνύει τη δουλειά μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, και που ανάμεσα στα υπόλοιπα βιβλία της βιτρίνας τους έχουν συμπεριλάβει το "Ξεπεσμένοι Άγγελοι" και το "Μη με ξεχάσεις". 

Giota's Diaries Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal