Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Η Έφη για το "Ξεπεσμένοι Άγγελοι"

Αναρτήθηκε από Γιώτα Παπαδημακοπούλου στις 6:00 μ.μ.
Η Έφη, διάβασε το "Ξεπεσμένοι Άγγελοι" και μου έστειλε προσωπικό μήνυμα στο Goodreads. Θέλω να το μοιραστώ μαζί σας, αποκρύπτοντας ωστόσο κάποια μικρά σημεία που καλό θα ήταν να μην γνωρίζετε όσοι δεν το έχετε διαβάσει:


"Γιώτα,
Μόλις τελείωσα τους ''Ξεπεσμένους αγγέλους'' και το πρώτο πράγμα, που μου ήρθε στο μυαλό, καθώς το έκλεινα, ήταν πως ήταν ένα πολύ ξεχωριστό βιβλίο! Για μένα δεν έχουν σημασία μόνο τα γεγονότα, αλλά το πώς τα παρουσιάζει ο κάθε συγγραφέας, το πώς μας αναλύει το συναισθηματικό κόσμο των ηρώων και μας κάνει να ταυτιστούμε με την ιστορία τους. Μολονότι ξεκινάει ως μια ρομαντική ιστορία με ερωτικό τρίγωνο, έχει και άλλες προεκτάσεις, καθώς διαφαίνεται η πορεία ανεξαρτησίας της Αγγελικής και η δύναμη ψυχής της να ξεπερνάει τα εμπόδια, που βρίσκονται στο δρόμο της. Οι διάλογοι είναι πρωτότυποι και ταυτόχρονα φυσικοί και πνευματώδεις, οι ήρωες ενδιαφέροντες και η πλοκή ανατρεπτική! Μπορούσα να καταλάβω το δίλημμα της Αγγελικής, το φόβο της για το ανατρεπτικό, αφού είχε πληγωθεί στον πρώτο της έρωτα και είχε μάθει να υπακούει στα πρέπει των γονιών και του περίγυρού της, αλλά νευρίαζα και απορούσα που δεν επέλεγε τον Άγγελο. Όταν επιτέλους προτίμησε να ρισκάρει τα πάντα, ήταν η δική του σειρά να αμφιβάλει και η δική μου να νευριάσω πιο πολύ! Στη σκηνή... (spoiler) κρατούσα την ανάσα μου, ενώ η σκηνή... (spoiler) με αποτελείωσε, αφού δεν περίμενα ποτέ ... (spoiler)... Κράτησα όμως τη φράση ''Σου είχα πει ότι θα σε περιμένω. Θα το κάνω. Άλλωστε πάντα εσένα περίμενα'' σαν μια υπενθύμιση... (spoiler)... Τι καλός, περιποιητικός και ανεκτικός που ήταν ο Άγγελος με την κατάσταση αυτή (τον οποίον σκεφτόμουν σαν τον Paul Walker, άσχετο...) αλλά και ο Νικόλας, το στήριγμά της, που χωρίς εγωισμό έκανε τα αδύνατα δυνατά για να τους σμίξει! Η Αγγελική κατόρθωσε να χαράξει τη δική της ζωή με πίστη στις ικανότητες της και αισιοδοξία έχοντας δίπλα της ανθρώπους που επικροτούν την εξέλιξή της και αγαπούν τον πραγματικό της εαυτό, που αναδύθηκε μέσα από την υποστήριξη του Άγγελου της και του φύλακα άγγελού της, του Νικόλα!!!
Μια ιστορία αγάπης, που άξιζε να γραφεί και αξίζει να διαβαστεί από περισσότερους!"

Έφη μου σ' ευχαριστώ πολύ που διάβασες το βιβλίο μου, που άφησες την ιστορία μου να σε ταξιδέψει αλλά πάνω απ' όλα, που ένιωσες τόσο έντονα και δυνατά συναισθήματα. Αυτή, είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση για έναν δημιουργό και το μήνυμά σου, πραγματικά έφερε το χαμόγελο στα χείλη μου. Να 'σαι πάντα καλά...

2 σχόλια on "Η Έφη για το "Ξεπεσμένοι Άγγελοι""

Χρύσα είπε...

Πάρα πολύ όμορφο το κείμενο της Έφης!Και αυτό που με χαροποιεί είναι πως όλο και περισσότεροι διαβάζουν και αγαπάνε το βιβλίο σου!

Γιώτα Παπαδημακοπούλου on 20 Ιουλίου 2013 στις 1:55 μ.μ. είπε...

@ Και για μένα Χρύσα μου, αυτή είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση κι ευχαρίστηση! :)

Δημοσίευση σχολίου

 

Giota's Diaries Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal