Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Ν' αγαπάτε... όσο μπορείτε... εκείνους που αντέχουν...

Αναρτήθηκε από Γιώτα Παπαδημακοπούλου στις 9:23 μ.μ. 6 σχόλια

"Μην στεναχωριέστε γι' αυτούς που δεν μπόρεσαν να καταλάβουν το μέγεθος της αγάπης σας για εκείνους... Να λυπάστε αυτούς που το κατάλαβαν αλλά δεν μπόρεσαν ν' αντέξουν το βάρος της..."

Αυτό το status το ανέβασα ακριβώς πριν από 2 χρόνια, στην προσωπική μου σελίδα στο Facebook... Δεν θυμάμαι σε τι ψυχολογική κατάσταση βρισκόμουν, ούτε τι σκεφτόμουν. Και να που ερχόμαστε στο σήμερα, μια σκέψη τόσο μακρινή να φαντάζει πιο αληθινή και ουσιώδης ακόμα και από την στιγμή που γράφτηκε.
Αλλά έτσι είναι οι άνθρωποι... "Μολύνουν" αυτό που δεν αντέχουν, αυτό που δεν μπορούν να διαχειριστούν, γιατί το "πολύ" τούς φαίνεται υπερβολικό επειδή είναι μαθημένοι στα "λίγα". Όμως, δεν πειράζει... Όπως ο τόπος καθαρίζει όταν πετάμε τα σκουπίδια μας, έτσι και η καρδιά μας αλαφρώνει όταν φεύγει από πάνω της το βάρος ανθρώπων μικρών και λίγων.
Γι' αυτό, να αγαπάτε... Να αγαπάτε με όλο σας το πάθος σαν να μην υπάρχει αύριο... Να δίνετε το "πολύ" σας γιατί αυτό είναι που έχει σημασία... Να αγαπάτε, απλά, δυνατά, ειλικρινά, χωρίς όρους, χωρίς όρια... Απλά, να αγαπάτε τόσο πολύ εκείνους που πραγματικά αξίζουν και που μπορούν να σηκώσουν το βάρος της ευθύνης του να σε νοιάζεται κάποιος τόσο...

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

"Η Μαγεία των Λέξεων..." 52η εκπομπή - 24/05/2015

Αναρτήθηκε από Γιώτα Παπαδημακοπούλου στις 8:10 μ.μ. 2 σχόλια
Την Κυριακή 24 Μαΐου 2015, στην 52η κατά σειρά εκπομπή της "Μαγείας των Λέξεων...", στο studio του Ράδιο Αερόστατο βρέθηκαν δύο πολύ ταλαντούχοι φίλοι της εκπομπής, η Ντενίζ και ο Χρίστος, μέλη της ομάδας comic "The Dreamcather", οι οποίοι μας μίλησαν για την προσωπική τους δουλειά, για τα comics γενικότερα, αλλά και για πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα, σχετικά πάντα με το σχέδιο, την δημιουργία και την καλλιτεχνική έκφραση.


Αν δεν ακούσατε την εκπομπή μας ή αν θέλετε να την ακούσετε ακόμα μία φορά, μπορείτε να το κάνετε ακολουθώντας τον σύνδεσμο:

Και μην ξεχνάτε... κάθε Κυριακή, συντονιζόμαστε στο Ράδιο Αερόστατο μεταξύ 12.00μ.μ. και 13.00μ.μ.

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

"Σαββατοχτυπημένες..." 26η εκπομπή - 12/05/2015

Αναρτήθηκε από Γιώτα Παπαδημακοπούλου στις 8:05 μ.μ. 2 σχόλια
Την Τρίτη 12 Μαΐου, στην πρωτοτελευταία τους εκπομπή, οι "Σαββατοχτυπημένες..." επανήλθαν στη συχνότητα του Ράδιο Αερόστατο με μουσικές επιλογές που παντρεύουν την ελληνική και την ξένη μουσική. Διάσημα, ξένα μουσικά κομμάτια, που διασκευάστηκαν από Έλληνες καλλιτέχνες, άλλοτε πετυχημένα κι άλλοτε, πάλι, όχι και τόσο.

 
Αν δεν ακούσατε την εκπομπή ή αν θέλετε την ακούσετε ξανά, δεν έχετε παρά να ακολουθήστε τον σύνδεσμο: 

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Κεντρική παρουσίαση του "Όταν ξέρεις ν' αγαπάς" στην Αθήνα

Αναρτήθηκε από Γιώτα Παπαδημακοπούλου στις 6:01 μ.μ. 4 σχόλια

Με μεγάλη μου χαρά σας προσκαλώ στην πρώτη επίσημη παρουσίαση του τρίτου μου βιβλίου με τίτλο, "Όταν ξέρεις ν' αγαπάς", που θα πραγματοποιηθεί 07 Ιουνίου 2015 και ώρα 19.00μ.μ. (πρώτα ο Θεός!!!) στο POLIS ART CAFE.
Οι Βασιλική Λεβεντάκη και Ζακ Κωστόπουλος θα είναι εκεί για να μιλήσουν για το βιβλίο μου, θα πω κι εγώ τα δικά μου, ενώ η Αμάντα Σοφιανοπούλου θα διαβάσει αποσπάσματα.

Δηλώστε συμμετοχή στην εκδήλωσή μας στον παρακάτω σύνδεσμο και θα είναι πραγματικά μεγάλη μας χαρά και τιμή να είστε κοντά μας μια τόσο σημαντική ημέρα:

https://www.facebook.com/events/588620017907110/

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Προπαραγγείλετε το "Όταν ξέρεις ν' αγαπάς" και αποκτήστε το με την υπογραφή μου

Αναρτήθηκε από Γιώτα Παπαδημακοπούλου στις 6:04 μ.μ. 4 σχόλια

Λίγες μέρες πριν την κυκλοφορία του νέου μου βιβλίου με τίτλο "Όταν ξέρεις ν' αγαπάς", οι εκδόσεις Μάτι σας δίνουν την δυνατότητα να το προπαραγγείλετε, με την υπογραφή της αφεντιάς μου, μέσα από το νέο e-shop των εκδόσεων, και να το παραλάβετε την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του. Όσοι πιστοί, ακολουθήστε τον σύνδεσμο:

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Το full cover του "Όταν ξέρεις ν' αγαπάς"

Αναρτήθηκε από Γιώτα Παπαδημακοπούλου στις 5:56 μ.μ. 2 σχόλια

Μετράμε πλέον αντίστροφα... Σε λίγες μέρες, το 3ο μου πνευματικό παιδάκι, θα βρίσκεται στα ράφια των βιβλιοπωλείων και από εκεί, εύχομαι να βρεθεί στα σπίτια και κυρίως, στις καρδιές σας. Γι' αυτό, είπα να μοιραστώ μαζί σας και το full cover του βιβλίου!

Το "Όταν ξέρεις ν' αγαπάς" είναι ένα από τα βιβλία εκείνα που μου απέδειξαν πως η συγγραφή δεν είναι διόλου μοναχική διαδικασία αλλά ακριβώς το αντίθετο.
Ευχαριστώ για μία ακόμη φορά όσους βρέθηκαν κοντά μου σε μια δύσκολη περίοδο για μένα, με όποιον τρόπο μπορούσε ο καθένας. Αναμφίβολα, ήταν μοναδικός και σπουδαίος όπως κι εσείς.

Ευχαριστώ τις Εκδόσεις Μάτι και τον εκδότη μου Σάββα Προβατίδη για την εμπιστοσύνη μου που έδειξαν -ξανά-, την Ελίνα Μιαούλη για την σκληρή δουλειά της, την Θάλεια Κεφαλίδου για το υπέροχο εξώφυλλο..
Μα πάνω απ' όλα, ευχαριστώ τους Ζακ Κωστόπουλο, Δήμητρα Ιωάννου και Νατάσα Γκουτζικίδου που όχι μόνο το διάβασαν για να κοσμήσουν τα σχόλιά τους το αφτάκι του βιβλίου, αλλά κυρίως επειδή αγάπησαν την ιστορία μου... τον Στεφανό μου... την Ιόλη μου...

Σημείωση: Για να δείτε το full cover σε υψηλή ανάλυση δεν έχετε παρά να πατήσετε αριστερό κλικ πάνω στην εικόνα.

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

"Η Μαγεία των Λέξεων..." 51η εκπομπή - 14/05/2015

Αναρτήθηκε από Γιώτα Παπαδημακοπούλου στις 5:42 μ.μ. 2 σχόλια
Την Κυριακή 14 Μαΐου 2015, στην 51η κατά σειρά εκπομπή της "Μαγείας των Λέξεων...", στο studio του Ράδιο Αερόστατο βρέθηκε ένα πολυτάλαντο πλάσμα, φίλος, μουσικός, συνθέτης, στιχουργός και πολλά άλλα, ο Δημοσθένης Καραγιαννόπουλος, όπου παρά τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετωπίσαμε, είχαμε μια πολύ όμορφη κουβέντα για τις λέξεις στη λογοτεχνία και στη μουσική.


Αν δεν μπορέσατε να μας ακούσετε ή αν θέλετε να μας ακούσετε ξανά, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο:

Και μην ξεχνάτε... κάθε Κυριακή, συντονιζόμαστε στο Ράδιο Αερόστατο μεταξύ 12.00μ.μ. και 13.00μ.μ.

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

"Η Μαγεία των Λέξεων..." 50η εκπομπή - 03/05/2015

Αναρτήθηκε από Γιώτα Παπαδημακοπούλου στις 5:16 μ.μ. 4 σχόλια
Την Κυριακή 03 Μαΐου 2015, στην 50η κατά σειρά εκπομπή της "Μαγείας των Λέξεων...", επιστρέψαμε με μια εκπομπή αφιερωμένη στους μουσικούς εκείνους καλλιτέχνες που με τις λέξεις τους μάγεψαν και μας ταξίδεψαν τις τελευταίες δεκαετίες.


Αν δεν ακούσατε την εκπομπή ή αν επιθυμείτε να την ακούσετε ακόμα μία φορά, ακολουθήστε τον σύνδεσμο:

Και μην ξεχνάτε... κάθε Κυριακή, συντονιζόμαστε στο Ράδιο Αερόστατο μεταξύ 12.00μ.μ. και 13.00μ.μ.

Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Επιτρέψτε στα παιδιά σας να μην είναι τέλεια

Αναρτήθηκε από Γιώτα Παπαδημακοπούλου στις 5:18 μ.μ. 6 σχόλια

Θυμάμαι τότε που ήμουνα μικρή και ανάμεσα στους περισσότερους γονείς επικρατούσε η θεωρία “το παιδί μου πρέπει να είναι καλύτερο από τα άλλα, το δικό μου παιδί πρέπει να είναι πρώτο, να ξεχωρίζει”. Αυτή ήταν μια θεωρία με πολλές παραμέτρους αλλά με άξονα το “εγώ” των ίδιων των γονιών! Έπρεπε να είναι πρώτο στο σχολείο, πρώτο στις εξωσχολικές δραστηριότητες, πρώτο στις παρέες -κι ας μην τους ένοιαζε πραγματικά το τελευταίο-, απλά και μόνο επειδή τα παιδιά τους ήταν οι καθρέπτες τους... ή, τουλάχιστον, έτσι πίστευαν. Αλλά, αλήθεια, μπορείς να έχεις τέτοιες απαιτήσεις από ένα παιδί; Το να είναι πρώτο σε όλα το κάνει “καλύτερο” παιδί ή το “τέλειο” παιδί; Μάλλον όχι!
Για μένα, το κάνει ένα πικραμένο παιδί, στερημένο, με πολλά κόμπλεξ, άγχη και ανασφάλειες, που σε κανέναν άνθρωπο δεν θα έπρεπε να φορτώνει κανείς, όχι μόνο γιατί δεν αξίζει, αλλά γιατί αυτά που θα λάβει πίσω είναι πολύ φτωχά σε σχέση με αυτά που θα έχει στερηθεί για να φτάσει σε μια δήθεν ουτοπική κορυφή που, κακά τα ψέματα, το ίδιο ποτέ δεν θέλησε να βρεθεί. Και δεν λέω... και η δική μου μαμά στους γονείς αυτούς άνηκε -σε έναν βαθμό, όχι τόσο υπερβολικό όπως περιέγραψα παραπάνω- αλλά, ευτυχώς, εγώ δεν άνηκα στα παιδιά εκείνα που υπάκουα εκτελούσαν εντολές.
Δεν έζησα ποτέ για την πρωτιά αλλά για το ταξίδι μέχρι τον τερματισμό, δίνοντας πάντα στην προσπάθεια όλο μου το είναι. Δεν θέλησα ποτέ να είμαι τέλεια, παρά μονάχα να είμαι ο εαυτός μου. Δεν είπα ποτέ “ναι” όταν ήθελα να πω “όχι”. Δεν κράτησα μέσα μου επιθυμίες και πάθη, αλλά τα βίωσα. Δεν γέλασα όταν ήθελα να κλάψω και δεν υποκρίθηκα την σοβαρή όταν ήθελα να γελάσω. Όταν η καρδιά μου πάλευε με την λογική μου, δεν άφηνα κανέναν να με επηρεάσει, παρά επέλεγα αυτό που εγώ θεωρούσα σωστό για μένα, για κανέναν άλλον. Δεν αποδέχτηκα απλώς τα “λάθη” μου, αλλά τα αγάπησα περισσότερο και από τα “σωστά” μου.
Αυτά προσπαθώ να “διδάξω” στο δικό μου παιδί σήμερα. Να είναι ευτυχισμένο, να γελάει μέσα από την καρδιά του και να χαμογελάει ακόμα κι αν χάνει ή κάνει λάθη, γιατί μέσα από αυτές τις εμπειρίες θα μάθει τα πιο σπουδαία και σημαντικά πράγματα στη ζωή του. Να μην τον νοιάζει αν θα είναι πρώτος ή τελευταίος, αλλά να είναι ικανοποιημένος με τον εαυτό του επειδή έδωσε στην προσπάθειά του ό,τι καλύτερο μπορούσε. Να μην προσπαθεί να είναι τέλειος αλλά να είναι αυθεντικός. Να ζει την κάθε στιγμή, γιατί είναι μοναδική... κι ας μην είναι πάντα τέλεια...

Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Οι "Ξεπεσμένοι Άγγελοι" και το "Μη με ξεχάσεις" στην Αργυρούπολη

Αναρτήθηκε από Γιώτα Παπαδημακοπούλου στις 9:58 μ.μ. 2 σχόλια

Η Βάσω Πετράτου είναι ένα γλυκύτατο πλάσμα, που όχι μόνο με στηρίζει από την πρώτη στιγμή που αποφάσισα να σκάσω μύτη στα συγγραφικά δρώμενα, αλλά και που φροντίζει να φτιάχνει τη μέρα μου συχνά-πυκνά. Αυτή τη φορά με μια φωτογραφία που τραβήχτηκε κάπου στην Αργυρούπολη. Βλέποντας, λοιπόν, τα δύο μου πρώτα, πνευματικά "παιδάκια" φάτσα κάρτα στην βιτρίνα του συνοικειακού αυτού βιβλιοπωλείου, δεν μπορώ παρά να νιώσω περηφάνια. Βάσω μου, σ' ευχαριστώ για όλα...

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Όταν οι "Ξεπεσμένοι Άγγελοι" βολτάρουν στα Public Περιστερίου

Αναρτήθηκε από Γιώτα Παπαδημακοπούλου στις 9:50 μ.μ. 4 σχόλια

Ο Δημήτρης Μπαγετάκος έκανε την βόλτα του στα Public Περιστερίου και βρήκε το "Ξεπεσμένοι Άγγελοι" συντροφιά με άλλα εξαιρετικά βιβλία, αγαπημένων συγγραφέων. Και, ναι, κάτι τέτοιες στιγμές χαμογελάς.

Κυριακή 3 Μαΐου 2015

"Σαββατοχτυπημένες..." 25η εκπομπή - 28/04/2015

Αναρτήθηκε από Γιώτα Παπαδημακοπούλου στις 3:20 μ.μ. 4 σχόλια
Την Τρίτη 28 Απριλίου 2015, οι "Σαββατοχτυπημένες..." επανήλθαν στη συχνότητα του Ράδιο Αερόστατο μετά το Πασχαλινό τους break. Το μουσικό μας θέμα, ποπ -και όχι μόνο- επιτυχίες που αγαπήσαμε στα 90's, αλλά και σχολιασμός της επικαιρότητας.


Αν δεν μπορέσατε να ακούσετε την εκπομπή ή αν θέλετε την ακούσετε ακόμα μία φορά, ακολουθήστε τον σύνδεσμο: 

Και μην ξεχνάτε... κάθε δεύτερη Τρίτη είμαστε στον αέρα 20.00μ.μ.-22.00μ.μ. και σας περιμένουμε στην παρέα μας...

Σάββατο 2 Μαΐου 2015

"Η Μαγεία των Λέξεων..." 49η εκπομπή - 26/04/2015

Αναρτήθηκε από Γιώτα Παπαδημακοπούλου στις 3:00 μ.μ. 2 σχόλια
Την Κυριακή 26 Απριλίου 2015, στην 49η κατά σειρά εκπομπή της "Μαγείας των Λέξεων...", στο studio του Ράδιο Αερόστατο βρέθηκε η φίλη και συγγραφέας Κάκια Ξύδη, με την οποία μιλήσαμε για το σύνολο του συγγραφικού της έργου, δίνοντας λίγη μεγαλύτερη βαρύτητα στο δεύτερο παιδικό της βιβλίο, "Ο Κρυστάλλης και το όνειρο της βροχής".


Αν δεν μας ακούσετε ή αν θέλετε να μας ακούσετε ακόμα μία φορά, ακολουθήστε τον σύνδεσμο:

Και μην ξεχνάτε... κάθε Κυριακή, συντονιζόμαστε στο Ράδιο Αερόστατο μεταξύ 12.00μ.μ. και 13.00μ.μ.
 

Giota's Diaries Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal