Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Βιβλιοκριτική για το "Μη με ξεχάσεις" στο "Read to death"

Αναρτήθηκε από Γιώτα Παπαδημακοπούλου στις 6:51 μ.μ.
Βιβλιοκριτική για το "Μη με ξεχάσεις" στο "Read to death" με την υπογραφή της Νικολέτας Κατσιούλη την οποία και ευχαριστώ θερμά για την φιλοξενία του βιβλίου μου, αλλά και για το πολύ όμορφο κείμενο της.

"Γνώρισα την Γιώτα Παπαδημακοπούλου μέσα από το μπλόγκ της, “Το Μεγαλείο των Τεχνών” , το οποίο θεωρώ εξαιρετικό και εκεί άρχισα να τη ''φλερτάρω''! Μέσα από το πρώτο της βιβλίο “Ξεπεσμένοι Άγγελοι” με έκανε να την ερωτευθώ , αλλά το “Μη με ξεχάσεις” ήταν αυτό που με έκανε να την αγαπήσω!

Ο Ανδρέας ξυπνά περιμένοντας την επιστροφή της καλύτερης του φίλης, Αλεξάνδρας, από την Ισπανία όπου και σπούδαζε… Έτσι ξεκινά η ιστορία μας αλλά αυτή δεν ήταν η αρχή.Η αρχή έγινε πριν πολλά χρόνια. Όταν και οι δύο ήταν ακόμα παιδιά. Μια τυχαία συνάντηση τους έφερε κοντά και από τότε έγιναν αχώριστοι. Μια συνάντηση που θα τους στιγματίσει για πάντα.

Η Άλεξ, όπως αρέσει στον Ανδρέα να την αποκαλεί, με την επιστροφή της του δίνει τη μεγαλύτερη χαρά για να του την αρπάξει και πάλι σχεδόν την ίδια στιγμή μέσα από τα χέρια. Επιστρέφει αλλά δεν επιστρέφει μόνη. Μαζί της φτάνει και ο Χόρχε. Και σαν να μη έφτανε αυτό τον ενημερώνει πως έχει επιστρέψει για να κάνουν το γάμο τους. Ένα γάμο για τον οποίο εκείνος δεν γνώριζε τίποτα. Ο κόσμος του καταρρέει αλλά τι μπορεί να κάνει για αυτό; Πως θα καταφέρει αυτό που δεν κατάφερε μια ολόκληρη ζωή; Πως μπορείς να πείσεις κάποιον για την αγάπη σου; Και τελικά είναι πάντα η αγάπη αρκετή;

Επτά μέρες μέχρι το γάμο , επτά μέρες για να μάθουμε αν ο Ανδρέας θα καταφέρει να αλλάξει , επτά μέρες για να πείσει την Αλεξάνδρα , επτά μέρες... Αλλά είναι επτά μέρες αρκετές; Οι μέρες κυλάνε γρήγορα , αβίαστα και μας οδηγούν σε ένα τέλος που θα αλλάξει τις ζωές όλων για πάντα.

Η Γιώτα Παπαδημακοπούλου επέλεξε να μας διηγηθεί μια ιστορία με τον πιο δύσκολο τρόπο. Αφού επιλέγει πρωτοπρόσωπη αφήγηση και ειδικά έχοντας έναν άντρα στο ρόλο του πρωταγωνιστή. Κάτι που δεν συνηθίζεται, δυστυχώς, όχι μόνο στην ελληνική λογοτεχνία αλλά και στην παγκόσμια. Έτσι θα πρέπει να πούμε ένα μεγάλο μπράβο, όχι μόνο για την επιλογή της και για το θάρρος του να κάνει κάτι πέρα από τα συνηθισμένα αλλά και για το ρίσκο που πήρε συγγραφικά. Ένα ακόμα μεγάλο θετικό στοιχείο του βιβλίου είναι η αναφορά στο παρελθόν, τα γνωστά φλασμπλακ σε όλους μας. Με μεγάλη μαεστρία η συγγραφέας μας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο και μας δίνει μια ολοκληρωμένη ιστορία που πολλοί καταξιωμένοι συγγραφείς θα ζήλευαν.

Τέλος δεν πρέπει να ξεχνάμε πως, δυστυχώς, σε ένα χώρο τόσο δύσκολο που καθημερινά ταλέντα χάνονται, η κυρία Παπαδημακοπούλου μας αποδεικνύει πως δεν φοβάται να κάνει αυτό που αγαπά με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο. Δεν περιορίζεται στο «σίγουρο», σε αυτό που θα πουλήσει αλλά επιλέγει αυτό που θα την εκφράσει, θα την αγγίξει, θα την κάνει να νιώσει.

Θα είμαι ειλικρινής δεν είμαι φανατική αναγνώστρια της ελληνικής λογοτεχνίας και ιδιαίτερα των κοινωνικών μυθιστορημάτων. Έτσι μπορώ να πω με σιγουριά πως αν η ιστορία της κ.Παπαδημακοπούλου κατάφερε να κερδίσει εμένα , μπορεί να κερδίσει το καθένα που θα της δώσει μια ευκαιρία.

Ένα βιβλίο...Επτά μέρες...Δύο ζωές...Μια επιλογή!

Τον λένε Ανδρέα και αυτή είναι η ιστορία του..."

Για να επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα του blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο:

4 σχόλια on "Βιβλιοκριτική για το "Μη με ξεχάσεις" στο "Read to death""

Μαρια είπε...

Πολλά συγχαρητηρια Γιωτακι!!!

Χρύσα είπε...

Το επόμενο δεν βλέπω και ανησυχώ...

Γιώτα Παπαδημακοπούλου on 17 Απριλίου 2015 στις 8:10 μ.μ. είπε...

@ Μαράκι, ευχαριστούμε πολύ! :)

Γιώτα Παπαδημακοπούλου on 17 Απριλίου 2015 στις 8:10 μ.μ. είπε...

@ Χρύσα μου, λίγη υπομονή! Πρώτα ο Θεός, μέσα στο μήνα! :)

Δημοσίευση σχολίου

 

Giota's Diaries Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal