Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Άρθρο στην καθημερινή εφημερίδα της Πιερίας, "Πολι7εία", για την πρώτη επίσημη παρουσίαση του "Ξεπεσμένοι Άγγελοι"

Αναρτήθηκε από Γιώτα Παπαδημακοπούλου στις 7:32 μ.μ.
Η καθημερινή εφημερίδα της Πιερίας, "Πολι7εία", την οποία και ευχαριστώ για την τιμή να μας φιλοξενήσει στις σελίδες της, έγραψε στις 24 Δεκεμβρίου 2012, για την πρώτη επίσημη παρουσίαση του πρώτου μου βιβλίου, "Ξεπεσμένοι Άγγελοι" και θέλω να μοιραστώ μαζί σας το σχετικό άρθρο. 


Παρουσιάστηκε από τις εκδόσεις ΜΑΤΙ, το βιβλίο της Γιώτας Παπαδημακοπούλου
Στο κατάμεστο Polis Art Cafe, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, την Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012, η πρώτη επίσημη παρουσίαση του νέου βιβλίου των εκδόσεων ΜΑΤΙ, "Ξεπεσμένοι Άγγελοι", της Γιώτας Παπαδημακοπούλου. Φίλοι και αναγνώστες, αψήφησαν τις απεργίες των Μ.Μ.Μ. και βρέθηκαν στο ιστορικό αίθριο της Στοάς Βιβλίου όπου στεγάζεται το εξίσου ιστορικό, Θέατρο Τέχνης- Κάρολος Κουν, για να βρεθούν στο πλευρό του εκδότη και της συγγραφέως, σε αυτό το νέο ξεκίνημα, στηρίζοντάς τους ένθερμα και με ενθουσιασμό.

Τον συντονισμό της βραδιάς ανέλαβε ο Βασίλης Χατζηιακώβου, ο οποίος προλόγισε και το βιβλίο, τονίζοντας πόσο σημαντική είναι η δουλειά που πραγματοποιούν οι εκδοτικοί οίκοι της περιφέρειας, καλώντας τον κόσμο να τους στηρίξει ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο γεγονός ότι νέοι άνθρωποι, με νέες ιδέες, μπορούν να κάνουν πραγματικά σπουδαία πράγματα, με τον εκδότη και την συγγραφέα του βιβλίου να αποτελούν τον "στόχο" της παρατήρησής του αυτής, συνδυάζοντας την σοβαρότητα και την αίσθηση του χιούμορ.

Ο λόγος, πέρασε στον υπεύθυνο των εκδόσεων ΜΑΤΙ, Σάββα Προβατίδη ο οποίος, αφού μίλησε για την ιστορία του εκδοτικού οίκου αλλά και για τη νέα εποχή στην οποία οδεύουν, θέλοντας να προσεγγίσουν το εφηβικό και νεανικό κοινό. Μίλησε για το βιβλίο και την τραγική, εσωτερική σύγκρουση που φαίνεται να εκφράζει και να προβληματίζει το νεανικό γυναικείο πληθυσμό της Ελλάδας σήμερα αλλά και για την σχέση του με την συγγραφέα, την οποία κι ευχαρίστησε που του επέτρεψε, μέσα από τον δικό του εκδοτικό, να αναδείξει το ταλέντο της.

Για το βιβλίο μίλησαν επίσης οι συγγραφείς, Κάκια Ξύδη και Μαρία Στεφάνου με την πρώτη, να παρασύρει τον κόσμο με τον έντονο, παθιασμένο και φορτισμένο συναισθηματικά λόγο της, δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι ο αναγνώστης, κατά την ανάγνωση του βιβλίου, ταυτίζεται με τους ήρωες και ζει την ιστορία τους, σαν να κοιτάζει τον εαυτό του σε καθρέπτη, ενώ η δεύτερη, συγκίνησε με την αμεσότητά της και την τρυφερότητα με την οποία μίλησε για την προσωπική της σχέση και φιλία με την συγγραφέα του βιβλίου αλλά, και για το πως οι άνθρωποι παγιδεύονται ανάμεσα στην επιλογή του σωστού και του λάθους που τελικά, μοιάζουν τόσο πολύ, στην προσπάθειά τους να ικανοποιήσουν πολλές φορές τους άλλους και όχι τον εαυτό τους.

Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε η Βασιλική Σούτα, ηθοποιός και χορογράφος, δίνοντας έτσι στον κόσμο μια μικρή γεύση του βιβλίου αλλά, και της πένας της συγγραφέως.

Μετά τους ομιλητές, ήρθε η ώρα για την συγγραφέα να μιλήσει για το έργο της, ξεκαθαρίζοντας από μεριάς της ότι σκοπός της, δεν ήταν να αφηγηθεί μια ακόμα ερωτική ιστορία που η μοίρα και οι συμπτώσεις μπαίνουν εμπόδιο αλλά, πως εμείς οι ίδιοι βάζουμε τη ζωή μας σε τροχοπέδη. Μια ιστορία που μας καλεί να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας, βρίσκοντας το θάρρος που χρειάζεται για να ζήσουμε τη ζωή μας όπως θέλουμε και όχι όπως άλλοι ονειρεύτηκαν για εμάς. Φυσικά, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον κόσμο που την τίμησε με την παρουσία του, τους ανθρώπους που την στήριξαν στην πορεία έκδοσης αυτού του βιβλίου, τον εκδότη της που πίστεψε σε εκείνη, αστειεύτηκε για τους γονείς της που πάντα την άφηναν να κάνει ό,τι ήθελα -ακόμα κι όταν διαφωνούσαν- και τον άντρα της που κάνει υπομονή μαζί της ενώ, συγκινήθηκε μιλώντας για τις φίλες και τον γιο της, πρόσωπα, εξαιρετικά σημαντικά στη ζωή της.

Εκτός προγράμματος, και μετά το τέλος των ομιλιών, μίλησε η επιμελήτρια του βιβλίου, Ελίνα Μιαούλη, που δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την συγκίνησή της, δηλώνοντας πως η ιστορία των "Ξεπεσμένων Αγγέλων", την έκανε να αναθεωρήσει τη ζωή της, της θύμισε ότι πρέπει να τολμάμε και να διεκδικούμε, εκφράζοντας παράλληλα την αγάπη της στο πρόσωπο της συγγραφέως.

Η βραδιά έκλεισε με την συγγραφέα να υπογράφει τα βιβλία των αναγνωστών, οι οποίοι τις ευχήθηκαν τα καλύτερα στο νέο της ξεκίνημα, ανανεώνοντας το ραντεβού τους με μελλοντικές εκδόσεις και συναντήσεις.

Αναδημοσίευση από eptanews:

2 σχόλια on "Άρθρο στην καθημερινή εφημερίδα της Πιερίας, "Πολι7εία", για την πρώτη επίσημη παρουσίαση του "Ξεπεσμένοι Άγγελοι""

Χρύσα είπε...

Αχχχχ....υπέροχο κείμενο!Νομίζω ότι οι φωτογραφίες και όλα όσα είπατε,με έκαναν αρχικά να ζηλέψω αλλά όταν διαβάζω και άρθρα για την βραδιά ζηλεύω ακόμα πιο πολύ........... :(

Γιώτα Παπαδημακοπούλου on 13 Ιανουαρίου 2013 στις 12:17 μ.μ. είπε...

@ Έλα βρε Χρύσα μου... θα έρθει η ώρα που θα μπορέσεις κι εσύ να παρευρεθείς σε κάποια άλλη εκδήλωση και τότε, θα περάσουμε super!!!

Δημοσίευση σχολίου

 

Giota's Diaries Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal