Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Βιβλιοκριτική για το "Μη με ξεχάσεις" από το Noizy.gr και τη Μαίρη Ζαρακοβίτη

Αναρτήθηκε από Γιώτα Παπαδημακοπούλου στις 8:37 μ.μ.
Βιβλιοκριτική για το "Μη με ξεχάσεις" στο Noizy.gr με την υπογραφή της Μαίρης Ζαρακοβίτη. Ευχαριστώ τόσο το ηλεκτρονικό περιοδικό για την φιλοξενία του βιβλίου μου, όσο και την κυρία Ζαρακοβίτη για το πολύ όμορφο κείμενο της.

"Ο καλύτερός μας φίλος είναι σαν τα κατοικίδια, τον αισθανόμαστε κτήμα μας, ένα κομμάτι του εαυτού μας. Έτσι ένοιωθε και ο Ανδρέας για την Άλεξ, βέβαια έτσι νόμιζε ότι αισθανόταν. Την αγαπούσε πολύ παραπάνω από όσο άφηνε τον εαυτό του να παραδεχτεί. Και εκεί αρχίζουν τα δύσκολα για τον ήρωά μας…

Ένα βιβλίο για τον έρωτα, ένα βιβλίο ευρηματικό που δεν πατάει πάνω στα τετριμμένα. Η Γιώτα Παπαδημακοπούλου πλάθει αληθινούς χαραχτήρες της διπλανής πόρτας με τόση μαεστρία που σε αφήνει άφωνο. Συνήθως τέτοιου είδους βιβλία δεν ήταν ποτέ το φόρτε μου, ίσως γιατί όλοι και όλα επαναλαμβάνονται...

Αυτό όμως το βιβλίο μου έβγαλε συναισθήματα που δεν περίμενα, θύμωσα πραγματικά με τον Ανδρέα. Νομίζω έφαγε και πινελίκια καθώς διάβαζα… Μα είναι δυνατόν να υπάρχει άνθρωπος, που έχοντας βρει το δρόμο της ευτυχίας, πηγαίνει από άλλο στενό και να χάνεται; Αδιανόητο μου φαινόταν… Και όμως για παρατηρήστε τους ανθρώπους γύρω σας, πόσο άβουλοι έχουν γίνει, πόσο φοβισμένοι… Δεν είναι μακρινός λοιπόν ο χαραχτήρας του Ανδρέα από την πραγματικότητα. Παλεύει με τα συναισθήματά του συνεχώς. Παίρνει αποφάσεις επειδή φοβάται να μιλήσει για αυτό που αισθάνεται.

Γραμμένο με πολύ χιούμορ, η συγγραφέας έχει πιάσει ακριβώς το σκεπτικό και τα λεγόμενα ενός άνδρα. Διαβάζεται εύκολα, μην κανονίσετε κάτι όταν ξεκινήσετε να το διαβάσετε…θα το ακυρώσετε… Δεν νομίζω ότι θα καταφέρετε να σταματήσετε σε κάποιο σημείο, το βιβλίο δεν κάνει πουθενά τη λεγόμενη κοιλιά, ίσα-ίσα που κρατεί αμείωτο το ενδιαφέρον σου μέχρι την τελευταία του σελίδα."

Για να επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα του περιοδικού ακολουθήστε τον σύνδεσμο:

3 σχόλια on "Βιβλιοκριτική για το "Μη με ξεχάσεις" από το Noizy.gr και τη Μαίρη Ζαρακοβίτη"

ΜΑΡΙΑ είπε...

ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΓΙΩΤΑ ΜΟΥ!ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ!

Χρύσα είπε...

Όντως πολύ ωραίο κείμενο και αντιπροσωπευτικό του υπέροχου βιβλίου σου!!!

Γιώτα Παπαδημακοπούλου on 26 Μαΐου 2014 στις 1:13 π.μ. είπε...

@ Μαράκι και Χρύσα μου, σας ευχαριστώ και τις δύο τόσο πολύ! Πάντα εδώ... <3

Δημοσίευση σχολίου

 

Giota's Diaries Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal